This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Tuesday, July 30, 2013

Pre Raya GiveAway By Adam Faiz

 
Pre Raya GiveAway By Adam Faiz
Pre Raya GiveAway By Adam Faiz 

Pre Raya GiveAway By Adam Faiz bermula pada hari ini,22 Julai 2013,iaitu tepat  jam 12.00 malam sehingga 12.00 malam,30 Julai 2013.Semua Dijemput join.
Syarat-syaratnya:
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Adam Faiz,Add Google+AdamFaiz dan Like fanpage di sidebar
  3. Klik semua simbol-simbol ini sehingga habis loading
  4. Wajib follow blog,like fanpageklik iklan para sponsor dan Share gambar sponsor
  5. Buat entri yang bertajuk "Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"
  6. Copy banner segmen dan backlinkan ke entri ini sahaja
  7. Tinggalkan URL entri anda ke ruangan komen entri ini sahaja
Senarai Sponsor:
  1. TGLSC| Follow blog| like:
  2. LD| Follow blog|like:
  3. STL| Follow blog|Like:
  4. SG|Follow blog| Klik iklan: | Like:
  5. DNT|Like:
  6. NFHBG|Like:
  7. CAM|Like:|Share Gambar
Senarai Hadiah:
  1. 1x Dress Tajaan NFHBG
  2. 1x Blouse Tajaan NFHBG
  3. 1x fishtail Dress Tajaan DNT
  4. 1x Tudung tajaan DNT
  5. 10x Lipstik jenama MAC tajaan DNT
  6. 3x Kuih Raya tajaan DNT
  7. 1x Shawl tajaan SG
  8. 1x Inner Bunga tajaan SG
  9. 1x Shawl Marya tajaan STL
  10. 1x Shawl Safeeya Tajaan STL
  11. 1x Cotton Tote bag tajaan TGLSC
  12. 1x Cotton Wallet Tajaan TGLSC
  13. 2x Pre inked stamp keychain tajaan LD
  14. 2x Oreo Chocolate Tajaan CAM
  15. JUMLAH HADIAH: 27 hadiah
Pemilihan Pemenang:
  1. Peserta yang mematuhi syarat 1 hingga 7 di atas
  2. Top refferal  bakal memenangi Dress tajaan NFHBG
  3. Random.org
  4. Peserta yang selalu alert dengan pengumuman terkini 
 
 

Monday, July 29, 2013

Hanim Birthday GA

Salam Sejahtera ..
Hanim Birthday GA
Click This Banner To Join GA
JOM JOIN THIS GA FRIENDS
TAG
CIK AKAK
KATHY

Saturday, July 27, 2013

RAMADHAN SHORT SEGMEN BY SYIERA

Thursday, July 25, 2013

CPUV Campaigns ke 4 dan ke 5

MAYBANK - M2U PAY
CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns - MAYBANK - M2U PAY
 
Alhamdulillah dapat lagi dari Nuffnang
ke 2 - Ford MCA Launch (JUL)
 
ke 3 - Coke Ramadan 2013 (value ...
 
Ke 4 Campaigns - DiGi Prepaid Rider
 

Sekian terima kasih nuffnang
 
 
Dan dapat 1 lagi dari Nuffnang buat saya .. 

IKEA FY13 - Easy Home Ren...
 
Semoga mendapat rezeki

Wednesday, July 24, 2013

Giveaway by Ana

Giveaway by Ana
Click Banner To Join This Giveaway
Untuk semua Blogger dan Malaysia

MEGA GIVEAWAY Indahnya Islam by Nurul Nizam




MEGA GIVEAWAY Indahnya Islam by Nurul Nizam

Click Banner To Join

Allah tidak akan mendekati seseorang sebelum orang itu mendekatiNya dan amalan yang paling dicintai Allah ialah amalan yang dilakukan secara berterusan.... -Hadith-

Urusan  orang-orang beriman semuanya mengkagumkan..,
Semua perkara adalah baik untuknya..,
Jika dia mendapat kesenangan dia bersyukur.., maka itu baik untuknya..,
Dan jika dia ditimpa kesusahan, dia bersabar.., maka itu baik untuknya..,
-Riwayat Muslim-


Jangan menangis kerana cinta yang hampa tapi menangislah jika tak dapat menyapu dosa bila ternoda kerana cinta

Mengapa takut untuk berjalan sedangkan kita punya sepasang kaki yang boleh berjalan dan berlari..,
Mengapa takut untuk berjuang sedangkan kita punya tuhan yang sentiasa disisi.....


Jika hati sejernih air..,
Jangan biarkan ia keruh..,
Jika hati seputih awam..,
Jangan biarkan ia mendung..,
Jika hati seindah bulan..,
Hiasilah ia dengan keimanan.....
 
 Sekian ..
 

Saturday, July 20, 2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih


GA Ramadhan Raya by Emas Putih
Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


Thursday, July 11, 2013

CONTEST RAMADHAN & RAYA BY CIK AKAK


Bissmillahirahmanirahim .

Sempena bulan ramadhan nie cik akak nak merasmikan satu lagi contest..
Contest nie berlangsung 2 minggu sahaja....
Bermula 10 Julai 2013 dan tamat 23 Julai 2013
Contest ini juga ditaja sepenuhnya oleh cik akak dan rakan sponser yang oshem...

<Senarai Hadiah>


Syarat-syarat penyertaan

  • Mempunyai Belog adalah Wajib
  • Terbuka kepada semua " Belog Malaysia" sahaja
  • Follow Belog cik akak dan para sponser (wajib)
        Hakim , Farah , Kathy , Kak Hasnah , Wani & Nur Aqilah

  • Add Google + Followers Cik akak dan para sponser (wajib bagi mereka yang ada add google + Followers sahaja)
  • Klik SINI , SINI , SINI , SINI , SINI & SINI (tunggu sampai habis loading)
  • Likes Fanpage dibawah (Wajib)
   




CONTEST RAMADHAN & RAYA BY CIK AKAK

banner kredit KathyRbain

  • Copy banner comel cik akak tu dan tempek kat entri kalian
  • Letak Tajuk " CONTEST RAMADHAN & RAYA BY CIK AKAK " Kalau tajuk lain cik akak memang tak layan..
  • Semua peserta wajib memasukkan link blog cik akak ke dalam bloglist masing-masing agar sentiasa alert dengan pengumuman pemenang atau lain2 pengumuman dari cik akak atau sponsor sepanjang contest berlangsung. jika selepas berakhirnya contest kalian nak remove blog cik akak dari bloglist korang pun tidak mengapa. hihihi..
  • Akhir sekali tinggalkan link contest dalam kotak komen cik akak....perlu diingatkan tempat lain selain kotak komen memang cik akak tak layan 100 peratus.
  • Wajib tag 2 orang rakan anda. Pastikan mereka tahu.
  • Jika malas nak buat entri copy je kod html di bawah dan paste di ruangan html new post kalian

Peringatan keras : jangan lupa letak link kat banner anda sebab hmtl yang anda copy itu tak ada link banner

Segmen bermula 10.07.2013 dan Tamat 23.07.2013

Jam 12.00 malam (tamat)

Wednesday, July 10, 2013

CPUV 2 Ford MCA Launch (JUL)

Ford MCA Launch (JUL)
Setelah hampir lama menunggu dapat juga CPUV Ford MCA Launch (JUL) .
MAYBANK - M2U PAY  - Click
Hampir beberapa bulan tamat Women March 18th April 20...
Terima kasih Nuffnang 
 Alhamdulillah .. Click ya iklan Nuffnang jika datang di blog saya ini ..


Proposed Blogbuster Campaigns

Switch 2 U dan Volkswagen - Think Blue Campaign

Jika anda dapat apa yang anda akan buat , susah kan skit nak buat vidio untuk ini ..

Switch 2 U dan Volkswagen - Think Blue Campaign

Sekian , Terima kasih kepada Nuffnang



Simple Giveaway by Aimi Wardina & Haidah Hassan

Assalamualaikum w.b.t

Simple Giveaway by Aimi Wardina & Haidah Hassan

Jom join Simple Giveaway by Aimi Wardina!
Boleh menang bookmark, doodle, appletox, notebook & banyak lagi! Jom lah join sebelum terlambat!

1/7 - 13/7/2013 !

Giveaway Gempak Raya 2013

Giveaway Gempak Raya 2013

ADA 43 PEMENANG YANG BERTUAH !!

Hadiah - Hadiah Menarik :

1- Skirt Stylista
2- Cursor Bertema
3- Top
4 - Dress
5- Topup RM5
6- Novel Adam Dan Hawa
7- Pretty Little Badge
8- Instant Hijab 
9- Bag
10 - Tudung/Shawl
11- Tudung Nur Kasih
12- Earring
13- Nano white infinity trial cream
14 - Perfume
15- Shawl + Inner
16 - Hair Ribbon Clips
17- Gelang
18- Shawl
19-Topup RM5

Tuesday, July 9, 2013

Pemenang Topup RM5 x2 dan Bloglist




Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan


Semua Bloglist sudah dimasukkan dalam bloglist HAKIM ini .. 

Pemenang bagi Topup pula ialah :

Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan

 
Pemenang 1
Pemenang 1 Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan
http://aidazia.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html


Pemenang 2
Pemenang 2 Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan
http://amiraarbain.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html


Salam Ramadhan kepada semua umat Islam seluruh dunia ... 
Kepada pemenang topup sila Bagi detail anda di HAKIM NETWORK 

Nama :
No Tel :
Guna line pe : Celcom , Digi or Maxis [ Hotlink ]

Sekian Harap Maklum .. Sila sebarkan pada rakan2 yang lain untuk cepatkan proses, hehe

Saya akan bagi tempoh selama 3 hari sahaja .. Jika tiada diangap batal dan akan di berikan pada yang lain , Sekian .. 


 

Monday, July 8, 2013

Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan - TAMAT

*** TAMAT ***
Entri terbaru boleh scroll kat bawah
Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan
Nantikan pemenang bloglist & Topup By Hakim RM5 2x Pemenang
Pemenang akan Di umum kan nanti 
Yang bloglist akan dimasukkan dan pemenang topup akan diminta beri no anda 
( Celcom , Digi , Maxis )

Mini Giveaway by DiyanaHani





Mini Giveaway by DiyanaHani

To Join Mini Giveaway Click Banner


Mini giveaway by DiyanaHani di adakan bersempena dengan bulan RAMADHAN yang akan tiba tidak lama lagi..Selain itu,ia akan merapatkan lagi hubungan antara blogger disamping memberi penghargaan kepada rakan-rakan blogger yang sentiasa menyokong dan memberi tunjuk ajar dalam berblogging.. 


Senarai hadiah
-Moustache watch~1
-Perfume~2
-Keychain~3
-Spectacle~1
-Full Edited~1
-Banner GIF~2
-Header~3
-RM5~10
-Hadiah misteri~3
-Brooch+Pin Shawl~3
-Keychain Hp+Klip Rambut-2
Bakal Pemenang
Top Referral(1) dan Random.org
 

Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan

 
 
 
*** TAMAT ***
 
 
*** Entri Sticky Post ***
Entri terbaru boleh scroll kat bawah
 
 
Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan
Banner kredit Kathy Rbain


Syarat-syarat penyertaan



  • Mempunyai Blog (Wajib)
  • Follow belog Hakim Faiz , Bagi yang sudah follow...boleh abaikan button followers tu
  • Add Google + Followers Mohd Hakim Faiz tu....ikhlas tau...Allah maha melihat bila anda tak ikhlas..
  •  Letak tajuk " Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan "
  • Entri korang boleh buat yang korang suka, tak pun copy & paste je entri nie dalam kotak entri anda...Senang je kan..tak perlu nak taip dan apa-apa lagi kan 
  • Tag dua orang...pastikan mereka tahu..wajib tau    
  • Akhir sekali tinggal link kat dalam kotak komen.....kat cbox Hakim tidak layan sama sekali...harap maaf 
  • Hanya terbuka kepada Blogger Malaysia sahaja.
  • Like fanpage 1 , 2 

10 Bloglist akan diletakkan http://sub.mhakimfaiz.my/
 atau saya akan letak semua sekali disalah 1 yang join segmen blog-list ini


Tambahan RM5 x2 pemenang

jika ada tambahan akan diberi tahu kelak 

Tutorial Copy paste kod html


HTML code

 

Copy code di bawah ni dan paste ke ruangan Html post korang. Siapa tak reti guna copypaste coding entry, boleh tempek banner dan linkkan ke entry ini. Then, Publish.

Friday, July 5, 2013

Segmen Pencarian Bloglist Mieya Atiera


Kali ini Mieya nak anjurkan segmen pencarian bloglist bagi menggantikan bloglist yang lama.

Tujuan utama Mieya mewujudkan bloglist baru ini sebagai peluang kepada blogger lain untuk berkenal-kenalan, mengeratkan ikatan silaturrahim, meningkatkan kadar trafik blog, dan memudahkan urusan Mieya untuk berblogwalking serta membalas komen di blog kalian.

Untuk pengetahuan, bloglist ini akan kekal dari bulan Julai sehingga lah ke bulan Disember 2013. Tempoh sepanjang lima bulan lebih. Lama tu!


Antara syarat-syarat penyertaan :
1. Anda mestilah merupakan Follower blog Mieya.
2. Buat satu entri bertajuk "Segmen Pencarian Bloglist Mieya Atiera"
3. Copy coding yang disediakan di bawah.
4. Klik iklan di blog Mieya sebagai dana tambahan nak buat giveaway nanti. (tiada paksaan)
5. Dah siap? Hantar link url korang di ruangan komen entri ini.

Jadi, meh lah join bloglist di blog Mieya. Tak rugi pon sebab Mieya akan pilih :

  • 10 blogger bertuah untuk menerima topup RM5. (pemilihan dibuat menggunakan khidmat random.org)

Tamat Penyertaan pada : 31 July 2013 (Jam 12 A.M.)

Senarai Peserta Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan

 
Segmen Hakim Bloglist Sempena Ramadhan
Click banner to join
Senarai
  1. http://kisahsidairy.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  2. http://www.cikyaya.my/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  3. http://blogmizzaiza.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  4. http://aidazia.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  5. http://kasehchenta-tasneem.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  6. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/06/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  7. http://ourmemoria.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  8. http://iqwa-niera.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  9. http://secangkirhatisue.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  10. http://iqmareffendy99.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  11. http://nuraini94.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist.html
  12. http://mysterius-putera.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  13. http://amiraarbain.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  14. http://wonderfullifezanahamdan.blogspot.com/2013/06/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html#sthash.ILVjYeVg.dpuf
    http://wonderfullifezanahamdan.blogspot.com/2013/06/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  15. http://resipidarihati.blogspot.com/2013/06/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.html
  16. http://cik-jarimanis.blogspot.com/2013/07/segmen-hakim-bloglist-sempena-ramadhan.htm
  17. Adakah Anda 

Peringatan kepada peserta...
Mohon semak link anda.....kalau ada kes keciciran link mohon inform okey...

Semoga berjaya semua.....
 Ini adalah link yang di bagi setakat ini , sekiranya tiada sila inforn

Monday, July 1, 2013

Segmen Bloglist Julai & Ogos By Cik akak





Segmen Bloglist Julai & Ogos By Cik akak

Click Banner To Join



Segmen bermula 30.06.2013 dan Tamat 02.07.2013

Jam 8.00 malam (Tamat)