This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Saturday, February 23, 2013

Sky Skype Skyping!! By #SelaluLalu


Assalamualaikum Kepada Semua Blogger2...

 


Hye Salam sejahtera friends, Yang specialnya, contact list tu just dari kawan blog yang memang tegar blogginglah. ^^ Anyone yang mahu be my friend dekat skype, marilah join!

Syarat Penyertaan; WAJIB
1)      Punyai Skype account

Cara Penyertaan; WAJIB
1)      Add me on your Circle (google+)
2)      Buat 1 entry dengan tajuk SKY SKYPE SKYPING!! By #SelaluLalu
3)      Dalam entry tu, nyatakan seperti;
Skype Nickname:
Link google+:
4)      Bagi saya link entry korang dekat kotak komen di entry ini



Friday, February 22, 2013

Followers limit Max



2 Last nights ago terbaca di SINI, an entry put up by sis +Farah Waheda Wahid about follow limit is actually about 300. It has caught my interest to look for more info on it... Betul ke? Kita cuma boleh follow 300 blog sahaja and not more than that?
First, saya pergi ke Dashboard and then find the button untuk Manage Reading List dekat sebelah hujung kanan reading list saya (gambar seperti mechanical tyre dalam jam tu... )... bila dah tekan I got to know that actually for the moment saya dah follow 400 blog dah.  Hurm...it doesn't seems to be an issue here I guess... Proof? Sila tengok gambar dekat bawah ni...
Dengan jayanya setakat ini dah 400 blog yang saya follow
Seriously, pernah timbul issue yang saya cuma boleh follow 300 blog sahaja dan x boleh terlebih satu pun setakat ni... And logically saya fikir, kalau ada blogger boleh mempunyai seramai lebih dari 300 follower jadi x mustahil kalau blogger itu juga boleh follow blog orang lain lebih dari 300 blog. And bagi menjawab persoalan dan juga kerisauan adik comel +Nurfaezah Abdullah, dengan rela hati dan berminat nak tau lebih lanjut pasal masalah ni, saya pun macam biasa buat consultation dengan Cik Google ye all kawan2
Hopping punya hopping... from one site to another... saya jumpa jawapan di SINI dan juga SINI.

Versi Pertama

Kenapa kalian just boleh follow 300 blog aja dan kenapa x boleh lebih? Nak tahu sebab apa? Sebab kalian guna widget follower yang comel2 tu. Widget macam mana? Widget macam gambar kat bawah ni... 
Dikatakan kalau uols letak widget macam tu, had orang boleh follow 300 sahaja. 
Versi Kedua

Dikatakan bahawa memang x boleh follow lebih dari 300 kalau follow melalui Dashboard tetapi kena tekan butang follower and follow. (saya kurang jelas sikit dengan explanation yang macam ni).
Tapi, solutionnya... both suggest gunakan widget ini yang sememangnya dah sedia ada di Blogger Gadget... 
Hurmm... saya belum pernah menghadapi kesulitan untuk follow sesiapa buat setakat ni, melainkan kalau saya memang x jumpa butang follow tu... ^_^ dan x pasti sama ada uols yang lain2 ada mengalami masalah yang sama seperti ini... However, I hope that this entry would be able to help x banyak sikit pun kay? Cheers...


What Kind of Romantic Are You


Assalamualaikum,

What Kind of Romantic Are You ??



Actually, soalan tu bukan dari saya tetapi dari Enchanteur. Alaa, produk perempuan tu. Hee :D Pihak Enchanteur dengan baik hatinya nak beri korang semua sample Enchanteur EDT secara percuma. Caranya senang sahaja. Just jawab quiz yang disediakan di facebook Enchanteur. 

  just a simple quiz. You all should try it. 

Oh ya, hanya 10,000 penyertaan yang pertama sahaja akan menerimanya. Good luck !


Click Enchanteur atau baner untuk jawab quiz tersebut

Thursday, February 21, 2013

11 Tips Dalam Berpasangan


11 Tips Dalam Berpasangan


Dibawah ini adalah tips dalam berpasangan yang kami dapat dari note di facebook rakan kami.
1. Beriman
Untuk menjadi pasangan yang lebih baik, kunci pertama adalah menguatkan iman anda sendiri. Dengan adanya pasangan yang beriman, maka pasti hubungan cinta antara kedua pasangan akan mencapai titik yang maksimum.
2. Jangan ‘minder’ dan selalu mengenang masa lalu
Janganlah bersikap minder terhadap pasangan anda. Bila anda pernah membuat suatu kesalahan dimasa lalu , jangan selalu dikenang atau diingat. Berfikirlah positif. Bila anda minder, sama saja anda mengatakan bahwa anda tidak sepadan untuk pasangan anda. Bila anda tidak percaya diri, bahwa anda adalah pasangan yang sepadan untuk dia, maka anda akan benar-benar menjadi pasangan yang tidak sepadan.
3. Romantis
Ketika suatu hubungan cinta mulai mengalami keretakan, tanda pertama yang terlihat adalah mulai berpudarnya romantisme antara pasangan. Umumnya pasangan yang akan retak melupakan bagaimana senangnya ketika pertama kali mereka menjalin hungan tersebut. Suatu hubungan cinta adalah sesuatu yang harus terus menerus dibina dan bersikap romantis dalam membina hubungan tersebut adalah mutlak.
4. Jangan membuat sesuatu hanya kerana ingin membahagiakan pasangan anda
Berapa kalikah anda pernah mengerjakan sesuatu untuk pasangan anda yang sebenarnya tidak ingin anda lakukan, tapi tetap anda lakukan kerana ingin membuat pasangan anda bahagia.. Bagaimana perasaan anda ketika mengerjakan hal tersebut? Setiap kali anda membuat kompromi atas sikap anda tersebut, anda memperlebar jurang hubungan cinta anda. Sebaiknya anda secara jujur mengatakan pada pasangan anda bahawa anda kurang senang mengerjakan hal tersebut, dan mencari alternatif lain untuk mengatasinya bersama.
5. Jangan paksa pasangan anda untuk melakukan hal-hal yang dia kurang senangi
Ini adalah kebalikan dari tip diatas. Kalau anda tahu pasangan anda kurang senang melakukan sesuatu hal, mengapa dipaksakan… ..??
6. Jangan merendahkan pasangan anda
Tidak ada manusia yang sempurna didunia ini. Masing2 mempunyai daya fikir, kerja dan daya tahan tersendiri. Bila anda selalu merendahkan pasangan anda dengan menyalahkan apa saja yang dia salah lakukan, bagaimana anda akan berharap dia akan berbuat benar?
7. Jangan memberi janji yang anda tidak mampu penuhi
Kepercayaan adalah hal penting pada suatu hubungan cinta. Kepercayaan harus dibina dan dikembangkan. Bila anda tidak memenuhi janji anda pada pasangan anda, bagaimana pasangan anda akan percaya pada anda pada masa yang akan datang?
8. Usahakan untuk selalu berada disisinya
Pasangan anda merupakan teman anda untuk seumur hidup… .Usahakan untuk berada disisinya baik dalam suka maupun duka… .
9. Komunikasi
Dunia berubah dari hari ke hari. Bila anda tidak terus menerus berkomunikasi dengan pasangan anda, anda akan terkejut apabila pada suatu hari anda baru menyadari bahwa jurang perbezaan antara anda berdua telah semakin lebar.
10. Jangan berlaku kasar dan semena-mena terhadap pasangan anda
Cukup jelas…
Hormatilah pasangan anda sebagaimana anda menghormati manusia lainnya. Jangan sampai anda lebih menghormati teman anda daripada menghormati pasangan anda.
11. Jujurlah selalu
Biasanya suatu hubungan cinta tidak akan berlangsung lama apabila dibangun dan didasari atas kebohongan. Walaupun pasangan anda tidak pernah mengetahui kebohongan yan tersimpan, tetapi fakta bahwa anda mengetahui kebohongan itu, akan mempengaruhi perasaan anda maupun pasangan anda. Dengan itu, hubungan cinta tak akan mencapai titik yang maksimum.



Credit to : AZUAN SHAARI

Wednesday, February 20, 2013

BwincessNana

Bwincessnana

 To all my existing readers, deepest appreciation and love from the bottom of my heart; to the new and future readers, i hope you would love my blog. I guess my new year  would be greater achievement and success in blogosphere :D



So yea she name is NaNa or you can call me bwincessnana. “Bw”is pronounced like “p” but more towards “b”, get it? Why I named myself Bwincessnana is very much because of my princessy-character. Thanks to the best parents and grandma in the universe who made me feel like a princess back at home ever since I was a little girl. However, this little girl has now grown up to be an independent woman pursuing her studies at Sunway University. It’s been four years now that I’ve been studying Business Management and I am currently in my last semester. Two more months to graduation! It certainly has been one of my life changing experiences, moving from an ordinary kampung Sibu to modern city Kuala Lumpur.
I picked up blogging since 2008, before I left home for KL. It was due to the aftermath of a break up with my ex, totally a teenage girl kind of thing but everyone goes through this period of childishness I guess! After recovering from the negative emotions, I started to look at life more positively and writing more about my new life which revolves around spending great times with friends and families, as well as expressing my attitude on life.
I used to write in Mandarin, but eventually shifted to English because I get the occasional comments from readers who could are not familiar with Mandarin. Once in a while, I would still write in Mandarin because I love expressing myself with Mandarin after all. I wasn’t very active in keeping my blog updated until last year. I was hugely inspired by renowned trendsetters Caroline Engman and Nicole Warne (GaryPeperGirl) who both own very successful fashion blogs. That’s when I started to blend the passion for fashion into my ownblog. Other fashion icons that I absolutely adore are Victoria Beckham, Liu Wen, Hilary Tsui, Han Huo Huo, Ena Matsumoto and so many more that I couldn’t list them all down.
I also blog on girly stuff relating to my boyfriend, girl friends, beauty, travel, events and happenings. Basically my blog is the diary of my life, though I still try to update more on fashion which is something that I want to highlight further in the future.

Fashion

Huannie the boyfie <3

My Woody boi

Girlfriends

B Brand event
I believe that I am unique in my own way, that is why you guys love me right? *blows kiss* Everyone has their own sense of fashion, and I enjoy sharing mine with my readers. As you know, I’m a girl of mix & match. I love playing around with my accessories and clothes to portray different mood and personalities. High street styles and designer labels can always be found in my wardrobe. Hopefully one day I could be an inspiration to you. My biggest dream is to be “somebody” in the fashion industry. I am also madly in love with vegetables and desserts, I think I could survive if the world ends because I could probably eat grass, lol!


Blogging so far, I’ve been receiving both positive and negative comments. I would take them all as compliments because they shows how people are actually paying attention on what I write about and took the effort to share their opinions with me. These comments fueled me to improve, in addition to the support from my readers who drive my passion to continue blogging. I remember the first time a reader recognized me in public, telling me how much they love my blog and requested for a picture with me, to be honest I was a bit blown away. I think I’m just too lucky to have to your support, I feel so amazingly blissful and loved. Thank you dear readers ❤
What’s even better when it comes to blogging in addition to the readers support, is when your blog is recognized by Nuffnang as well. Nuffnang is the new platform for the younger generation like me who never thought I could rule my own world by blogging. I feel very happy and excited to be given the chance to share with others how fun the blogging world can be. I’ve attended a few big events last year, but the trip to Legoland trip was one of the most memorable ones because it was my first trip as a Nuffnanger plus I had one of my best friends to enjoy the day with me. Not to forget a trip on the Superstar Gemini Cruise I went for just two weeks ago. This is me inside the captain deck!

Imagine just how much fun I had cruising away to Phuket, Patong and Krabi in just a couple days! How awesome is that! Some might find it hard to imagine, but this is all so true for me. I would never have the opportunity to experience all these if I had not take the first step into the blogging life. Read more about me on bwincessnana.blogspot.com. You can also “stalk” my instant updates by following me on Instagram/Twitter/Facebook @nanabwincess

Click

Monday, February 18, 2013

Buffered Earning / CPUV Nuffnang


Tips : Nuffnang : Faktor Pemilihan Blog

 

Assalamualaikum wbt dan selamat malam



Inilah kerenah manusia. Bila Nuffnang dah bagi BE berketul-ketul tak reti nak jaga dengan penuh kasih sayang. Bila tak bagi BE pulak, mula lah nak merajuk. Buat protes sana sini. hisyy, teruknya! 


Ramai yang masih tak tahu apakah itu BE atau CPUV, terutamanya blogger baru. CPUV adalah singkatan daripada perkataan Click-Per-Unit-Visit yang bermaksud pendapatan terumpuk/terkumpul. Ia adalah iklan berbayar terbaik dari Nuffnang. Anda akan dibayar berdasarkan Unique Visitor dan juga jumlah klik yang diterima semasa kempen sedang berjalan.


Jadi, macam mana cara-cara nak dapatkan BE nie? Haaa... Macam mana? macam mana???



Okey, kalau korang search kat google tu, confirm berlambak entri pasal tips nak dapatkan BE yang dikongsi oleh blogger lain. Hmmm, itu cara dorang, macam mana pulak dengan cara Hakim ?

    Status keahlian Nuffnang mesti Gliteratti/Exclusive. Kalau tak, memang susahlah BE nak melekat.

Pastikan kedudukan iklan Nuffnang, iaitu Leaderboard, Skycraper dan Large Rectangle terletak di tempat yang sepatutnya.


http://3.bp.blogspot.com/-VyivuwcTtes/T2FfR1aLitI/AAAAAAAABYs/AT73kYia-Rs/s1600/ad_placements_01.gif


    Jangan sesekali menduakan Nuffnang, iaitu letak iklan lain selain daripada Nuffnang. Kalau Churpchurp tu okey lagi lah.

    Update survey Nuffnang di bahagian Manage My Blog sekurang-kurangnya seminggu sekali.

    Update Blogger Bio sekurang-kurangnya sebulan sekali.

    Rajin-rajin berinteraksi dengan pihak Nuffnang dengan menghantar tiket. Tanya saje apa-apa soalan mengenai BE. Kenapa blog korang tidak dapat BE? confirm pertanyaan korang akan dijawab.

    Pastikan masa Loading untuk membuka blog korang tak terlalu berat atau lambat. Kalau boleh, widget yang tak diperlukan sila buang.

    Rajin-rajin update blog at least seminggu 3 kali atau lebih.

    Pastikan entri yang korang taip adalah asli. Kalau copy paste pon, pandai-pandailah bagi backlink, adjust ayat bagi mantap lebih sikit.

    Jauhi diri anda dari menaip entri berbaur lucah dan juga berunsurkan politik.

    Jangan klik iklan sendiri, nanti tak pasal-pasal akan dianggap sebagai fraud klik dan berkemungkinan besar, akaun Nuffnang korang kena banned !

    Maintain kan trafik at least 50UV. Jangan biarkan trafik jatuh macam naik turun tangga. Kalau boleh tingkatkan dari sehari ke sehari

    Kalau boleh, dapatkan pembaca setia blog awak. So disini, komunikasi dua hala sangat memainkan peranan ye?

    Sentiasa sabar. Mungkin tiada iklan yang sesuai untuk korang kan? Atau mungkin belum sampai lagi rezeki korang.

Itu je lah antara tips yang Hakim praktikkan selama ini. Tapi still, kekadang ada juga masa-masanya blog Hakim langsung tak diberi CPUV campaign. Mungkin tiada lagi iklan kempen yang bersesuaian dengan demografi blog dan juga pembaca blog Hakim nie kot.


Takpe, yang penting dapat meluangkan sedikit masa dengan hobi berblogging selain dapat mengenali kawan-kawan baru di sini pon dah kira satu bonus buat Hakim. At least, ada juga tempat untuk meluahkan kata-kata.




Credit to : Mieya Atiera

Tips Nuffnang : Faktor Pemilihan Blog


Tips Nuffnang :  Buffered Earning / CPUV Nuffnang


Assalamualaikum wbt readers :)

Rasanya, ramai di kalangan blogger yang memasang iklan di blog masing-masing. Dan majoriti daripadanya bernaung dengan Nuffnang. Tak kira lah sama ada mereka itu blogger baru mahupun blogger lama. Namun, dalam banyak-banyak blogger yang memasang iklan Nuffnang di blog, berapa ramaikah yang dapat iklan Buffered Earning (CPUV)?

Mesti ada di kalangan kalian yang tertanya-tanya, kenapa sampai sekarang blog mereka tak dapat lagi BE? Sedangkan trafik ke blog yang mereka dapat mencecah seribu kunjungan sehari.

Jadi, hari nie Hakim nak kongsilah dengan kalian, apakah faktor-faktor yang diambil kira oleh pihak advertiser dalam memilih sesebuah blog untuk menjalankan iklan BE.

Status Keahlian
Keahlian eksklusif memainkan peranan dalam kempen iklan kerana Pihak Pengiklan lebih cenderung untuk meletakkan iklan mereka pada blog-blog berstatus Glitterati kerana ini merupakan sebahagian daripada program Nuffnang untuk Bloggers yang paling setia dengan Nuffnang.

Pembaca berpadanan

Blog yang mempunyai pembaca berpadanan dengan iklan mereka. Itu memang sasaran utama mereka. Maksudnya di sini, kalau blog korang mostly banyak berkongsi tentang telekomunikasi, itu akan menarik minat pembaca yang suka info berkaitan telekomunikasi. So secara tidak langsung, pihak pengiklan berminat memilih blog korang untuk iklan CPM berkaitan telekomunikasi. Itu contoh saja ok.


Isi ruang Survey

Sebab itulah PENTINGnya bloggers mengisi dan mengemaskini ruang SURVEY. Ini kerana pihak pengiklan akan melihat survey yang telak diisi oleh bloggers untuk membuat pemilihan blog yang layak mendapat iklan CPM. Ruang Survey dan biodata bloggers ibarat RESUME nak cari kerja :). Mana-mana blog yang tidak mengisi dan mengemaskini ruang survey tidak akan diendahkan oleh pihak pengiklan.

Posisi iklan yang tepat
Pihak pengiklan membeli ruang iklan yang hanya telah dioptimumkan sepenuhnya dan diletakkan pada tempat yang berkesan. Kesimpulannya, korang hanya perlu meletakkan unit iklan pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan membeli ruang iklan yang hanya telah dioptimumkan sepenuhnya dan diletakkan pada tempat yang berkesan. Kesimpulannya, korang hanya perlu meletakkan unit iklan anda pada tempat yang sepatutnya dan faktor ini akan memuaskan Pihak Pengiklan.


Keberkesanan unit iklan

Jika blog korang mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, maka peluang untuk terpilih bagi sesuatu kempen adalah amat cerah. Tetapi, bergantung kepada bintang yang terdapat pada CTR.

Jika nasib menyebelahi korang, dan Pihak Pengiklan memilih korang untuk kempen CPM mereka, so peluang untuk korang mendapat beberapa angka di ruang "CPUV" adalah sangat cerah!

P/S So, Teruskan berblogging dengan ikhlas dan happy blogging ^_^

Credit toMieya Atiera

Friday, February 15, 2013

Najib tiba di Hospital Raja Permaisuri Bainun lawat mangsa kemalangan






Datuk Seri Najib Razak tiba di Hospital Raja Permaisuri Bainun bersama isteri, Datin Seri Rosmah Mansor dan Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir pada jam 6.30 petang tadi bagi melawat mangsa kemalangan bas di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands.

Perdana Menteri menghabiskan masa kira-kira 10 minit melawat mangsa kemalangan di wad kecemasan hospital berkenaan.
Dalam nahas itu, seorang maut dan 15 cedera apabila sebuah bas membawa 40 peumpang terbabas di Kilometer 15 Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands tengah hari tadi.

Bas dalam perjalanan ke program Orang Asli bersama Perdana Menteri di Bandar Baru Seri Iskandar. 



Selanjutnya..

Seorang maut, 15 cedera bas bawa penumpang ke majlis Najib terbabas






Seorang maut dan 15 cedera apabila sebuah bas membawa 40 peumpang terbabas di Kilometer 15 Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands tengah hari tadi.

Bas dalam perjalanan ke program Orang Asli bersama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di Bandar Seri Iskandar.
Najib dalam perjalanan melawat mangsa di Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh.





Seorang maut, 15 cedera bas bawa penumpang ke majlis Najib terbabas

Kerajaan sentiasa bantu ringan beban rakyat: Muhyiddin






KUALA LUMPUR: Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, pemberian subsidi, Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan pemantauan harga barang keperluan harian membuktikan bahawa kerajaan Barisan Nasional (BN) sentiasa berusaha untuk membantu rakyat.

Timbalan Perdana Menteri berkata, pelbagai usaha sudah dilaksanakan termasuk pemberian subsidi gula, bahan api dan mengawal harga barang ketika musim perayaan.
"Kita sentiasa memikirkan bagaimana hendak meringankan beban rakyat. Kita tidak mahu rakyat kita hidup susah," katanya ketika berucap pada Majlis Penyerahan BR1M 2.0 kepada 2,798 penduduk bujang di Parlimen Segambut, di sini, hari ini.



BH

Funny short stories


Kanak-kanak dan ibunya:
Seorang kanak-kanak yang ingin tahu bertanya kepada ibunya: "Mama, kenapa beberapa rambut anda bertukar kelabu?"
Ibu cuba menggunakan kesempatan ini untuk mengajar anaknya: "Ia adalah kerana anda, sayang. Setiap tindakan buruk kamu akan berpaling salah kelabu rambut saya! "
Kanak-kanak itu menjawab innocently: "Sekarang saya tahu mengapa nenek hanya mempunyai bulu kelabu di atas kepalanya."


Salah alamat e-mel:
Satu pasangan akan bercuti tetapi isterinya berada di perjalanan perniagaan supaya dia pergi ke destinasi pertama dan isterinya akan bertemu dengannya keesokan harinya.
Apabila dia sampai ke hotel itu, dia memutuskan untuk menghantar isterinya e-mel cepat.
Malangnya, apabila menaip alamat dia, dia kesalahan menaip surat dan nota beliau telah diarahkan sebaliknya untuk pendakwah tua isteri yang suaminya telah meninggal dunia hanya sehari sebelum.
Apabila balu bersedih diperiksa e-mel beliau, beliau mengambil satu pandangan pada monitor, marilah keluar menjerit menindik, dan jatuh ke lantai dalam pengsan mati.
Pada bunyi, keluarganya bergegas ke bilik dan melihat nota ini pada skrin:
Dearest Isteri,Hanya mendapat diperiksa masuk Semua bersedia untuk ketibaan anda esok.
P.S. Pasti adalah panas ke sini.


Akan pengalaman di lapangan terbang:
Selepas kembali dari Rom, tidak akan dapat mencari bagasi di kawasan bagasi lapangan terbang. Dia pergi ke pejabat kehilangan bagasi dan memberitahu wanita itu di sana bahawa beg itu telah tidak ditunjukkan pada Antipeluru.
Dia tersenyum dan memberitahu dia tidak perlu bimbang kerana mereka adalah profesional terlatih dan dia berada di tangan yang baik.
Kemudian dia bertanya Will, "Adakah pesawat anda tiba lagi?"


Anak-anak Pandai:
Seorang pegawai polis mendapati tempat persembunyian yang sempurna untuk menonton untuk pemandu memandu laju.
Satu hari, pegawai kagum apabila semua orang berada di bawah had laju, jadi dia disiasat dan mendapati masalah.
Seorang budak lelaki berusia 10 tahun berdiri di tepi jalan dengan tanda tangan besar dicat yang berkata "Radar Perangkap Hadapan."
Satu kerja lebih sedikit siasatan yang diketuai pegawai untuk sejenayah budak itu: lagi budak kira-kira 100 kilometer di luar perangkap radar dengan tanda membaca "TIP" dan baldi di kakinya penuh perubahan.


Adakah anda tahu apa-apa cerita pendek tetapi sangat melucukan? Sila berkongsi di bawah

Saturday, February 9, 2013

10 Reasons to Smile


Smiling is a great way to make yourself stand out while helping your body to function better. Smile to improve your health, your stress level, and your attractiveness. Smiling is just one fun way to live longer read about the others and try as many as you can.

1. Smiling Makes Us Attractive

We are drawn to people who smile. There is an attraction factor. We want to know a smiling person and figure out what is so good. Frowns, scowls and grimaces all push people away -- but a smile draws them in (avoid these smile aging habits to keep your smile looking great).


2. Smiling Changes Our Mood

Next time you are feeling down, try putting on a smile. There's a good chance you mood will change for the better. Smiling can trick the body into helping you change your mood.

3. Smiling Is Contagious

When someone is smiling they lighten up the room, change the moods of others, and make things happier. A smiling person brings happiness with them. Smile lots and you will draw people to you.

4. Smiling Relieves Stress

Stress can really show up in our faces. Smiling helps to prevent us from looking tired, worn down, and overwhelmed. When you are stressed, take time to put on a smile. The stress should be reduced and you'll be better able to take action.

5. Smiling Boosts Your Immune System

Smiling helps the immune system to work better. When you smile, immune function improves possibly because you are more relaxed. Prevent the flu and colds by smiling.

6. Smiling Lowers Your Blood Pressure

When you smile, there is a measurable reduction in your blood pressure. Give it a try if you have a blood pressure monitor at home. Sit for a few minutes, take a reading. Then smile for a minute and take another reading while still smiling. Do you notice a difference?

7. Smiling Releases Endorphins, Natural Pain Killers and Serotonin

Studies have shown that smiling releases endorphins, natural pain killers, and serotonin. Together these three make us feel good. Smiling is a natural drug.

8. Smiling Lifts the Face and Makes You Look Younger

The muscles we use to smile lift the face, making a person appear younger. Don't go for a face lift, just try smiling your way through the day -- you'll look younger and feel better.

9. Smiling Makes You Seem Successful

Smiling people appear more confident, are more likely to be promoted, and more likely to be approached. Put on a smile at meetings and appointments and people will react to you differently.

10. Smiling Helps You Stay Positive

Try this test: Smile. Now try to think of something negative without losing the smile. It's hard. When we smile our body is sending the rest of us a message that "Life is Good!" Stay away from depression, stress and worry by smiling. More Fun Ways to Live Longer

Jom Masuk Bloglist & Review Blog by Cik Aishah


Segmen :Jom Masuk Bloglist & Review Blog by Cik Aishah



Jom kawan2 and Blogger2 masuk segmen nie...boleh tambah kenalan2 baru lagi :)
Segmen tamat: 22 February 2013
Klik banner atau SINI

Apakah Punca Sebenar Poket Kosong

Apakah Punca Sebenar Poket Kosong
Ramai yang sebenarnya nak lari dari realiti kehidupan sebenar bila berhadapan dengan masalah dalam kehidupan. MrJocko pun sama, kita sama manusia. Nak lari dari kesusahan, nak lari dari masalah, tetapi berkali mencuba tetap di landa dan di selubungi masalah.

Tidak kira masalah dalam kewangan, masalah perhubungan atau masalah di tempat kerja, selagi kita bernama manusia, ia akan tetap berlegar dan mengetuk kita apabila tiba masa.

Ketika muda remaja,  sememangnya turut mengalami masalah pengurusan kewangan yang kronik juga. Walaupun punyai gaji tetap, tetapi belum sampai seminggu selepas ‘pay day’ selalunya wang di dalam poket sudah kembali kosong atau tinggal beberapa keping sahaja. Akibat dari tidak pandai urus wang, tidak pandai menyimpan, tidak pandai berbelanja, akhirnya banyak masalah menimpa.

Namun, bila sudah semakin tua, bila sudah berkeluarga, lama-lama belajar sedikit demi sedikit untuk urus wang yang sedikit, supaya boleh bertahan selama boleh. Sudah hampir 8 tahun sudah tidak menggunakan Kad Kredit kerana tak tahan dengan dugaan Kad Kredit yang berhantu itu. Nafsu nak berbelanja sentiasa ada bila ada Kad Kredit.


Apa yang MrJocko perasan dan melalui pengalaman sendiri, punca poket kosong ini akibat dari :
1. Berbelanja melebihi kemampuan sebenar,
2. Mahu guna barang branded sahaja, murah tak mahu,
3. Tak pandai kawal guna Kad Kredit,
4. Tiada inisiatif untuk menyimpan duit,
5. Istilah ‘kalau takda duit, boleh pinjam duit kawan, keluarga dll’
6. Malu jika kawan tahu kita tak mampu,
7. Ingin menunjuk-nunjuk,
8. Mahu senang, tapi malas nak kerja lebih,
9. Suka buat hutang sana sini,
10. Beli benda yang tidak perlu,

Harap apa yang anda cuba belajar, akan cuba memperbaiki diri sendiri dan keluarga. Semakin hari semakin tua dan semestinya diharapkan semakin bagus untuk terus maju ke hadapan.

Tidak mahu lagi terjerat dalam bebanan hutang yang melampau. Apa yang ada sekarang, perlu diselesaikan dengan cepat, kembali untuk mengumpul harta dan bukannya kumpul hutang. Semoga suatu hari nanti, Poket anda tidak akan lagi pernah menjadi ‘Poket Kosong’, tetapi penuh ‘berisi’…

Sumber

TIPS TERKINI MENINGKATKAN TRAFIK

TIPS TERKINI MENINGKATKAN TRAFIK BLOG ANDA

Mungkin pelbagai formula, tips, dan kaedah yang banyak diperkenalkan oleh bloger-bloger otai bagi meningkat jumlah trafik pengunjung ke blog anda.  Banyak juga e-book yang percuma dan berbayar bagi menerangkan kaedah terbaik dan mudah untuk meningkatkan jumlah pengunjung ke blog anda.

Diantara contoh-contoh laman terkenal yang memberikan tips-tips atau formula berguna bagi kita meningkatkan trafik adalah seperti
1. http://blog.mohdisa.com/tutorial/tips-meningkatkan-trafik-blog-anda/ 
2. http://hermanblogtips.blogspot.com/2009/06/tips-meningkatkan-trafik-blog.html
3. http://kumpulnet.com/tips-meningkatkan-trafik-dengan-linkreferral/
4. http://id.shvoong.com/internet-and-technologies/seo/1940846-tips-meningkatkan-trafik-blog-anda
5. http://innit.nuffnang.com/view.php?id=164113
6. http://saljuhumairah.blogspot.com/2010/01/tips-terkini-meningkatkan-.html

dan banyak lagi

atau daftar blog anda ke http://gengblogger.com/

Tapi satu formula yang baru ditemui yang boleh dikatankan kaedah surat berantai tradisional yang terkenal suatu masa dahulu lain dari yang telah saya temui. Setelah membaca secara teliti post dari blog  AD-DAI' formula ini boleh diyakini berkesan dan effektif walaupun menggunkan kaedah lama yang telah dilupakan. Menurut author blog AD-DAI' formula ini diambil dari blog seberang dan boleh lah cuba diaplikasikan oleh blogger-blogger baru dan menjana pendapatan nuffnang anda. Anda boleh copy and paste post ini sebagai panduan.

Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. Panduan belajar Wordpress
2. Asli Softare
3. Lirik Musik Indo
4. Asing Music Lyrics
5. Free Templates
6. Jogja-Blogger
7. Tutorial Blogging | Internet Bisnis Online
8. pVidia Blog
9. Stop Dreaming Start Action (Jonru)
10. Bisnis di Internet
11. Blogging-Surfer
12. Tintalughahwi
13. Igauan
14. Ad-dai'
15. Da' Next Level

PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62

YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan saya jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

OK..SELAMAT MENCUBA..SEMOGA SAMA-SAMA BERJAYA.

artikel asal : AD-DI'

Diambil dari tahun JAN 2010 ..

Seng Heng terima Rebat RM200

Seng Heng terima Rebat RM200: Pakej Komunikasi Belia

Mengikut bajet 2013, belia yang berumur 21-30 tahun layak menerima rebat rm200 untuk membeli smartphone. tujuan dia supaya belia kini terdedah dengan dunia internet. kalau ikut syarat kelayakan seperti di bawah ini, kira wajib langgan internet lah kan ikut talian telekomunikasi yang korang guna. celcom ke, digi ke, etc.
TAPI, kalau korang nak beli handphone sahaja tanpa langgan internet bulanan, yelah mana tau tak mampu nak commit monthly payment kan so, korang boleh beli dekat Seng Heng. Aku memula terkejut gak seng heng terima rebat tanpa langgan internet. haa jangan terkejut ye. boleh guna tau rebat kat sengheng.
contoh kalau korang nak beli phablet samsung galaxy note 2, harga dia RM2299 tolak rebat rm200 jadi RM2099 dengan warranty SME 2 tahun. kalau bayar rm50 lagi, Seng Heng akan bagi warranty SME lagi 2 tahun. so totalnya RM2149 dengan warranty 4 tahun.
kiranya aku rugi lah beli hari tuh. awal siket je aku beli kot. aku beli harga RM2200 warranty SME 2 tahun jer. so, rugi dekat warranty lah. huhu. tapi dah beli dah pun, so takde maknanya semua tuh kan. kalau korang nak guna rebat tanpa langgan internet, boleh lah beli dekat Seng Heng. hihi.
nak memohon rebat boleh KLIK SINI.
p/s : Smartphone apa yang Seng Heng tawarkan untuk gunakan rebat boleh lah pergi ke cawangannya yer. yang pasti samsung note 2, S3, S3 mini ada. ada dalam 8 jenis rasanya. iphone takdo noh.
 

Bloglist Blogger Baharu 2013

Bloglist Blogger Baharu 2013 | Segmen Tambah Follower !




Assalamualaikum

Semasa singgah di blog DZ tadi , saya ternampak post ini dan terus join .. kawan2 mau join jugak or tak .. 

 Mari ramai2 join dan dapatkan follower sebanyak yang mungkin untuk blog anda .. 



Jadi jom kita join contest ini. Untuk maklumat lanjut sila klik di SINI. Untuk makluman Cikgu Ahs, blog ID saya ialah 3614455309745758422


1st Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist


1st Segmen Ina Sazali Mencari Rakan Bloglist
Jom kita sama2 meriahkan 1st segmen by Ina Sazali? ^_^... 
Nak join? Click gambar kat atas ni ek? 
Mari Click Ramai2 .. 


tarikh tamat
25 feb 2013
 

Friday, February 8, 2013

PENDAFTARAN BRIM 2.0 DITUTUP 15 MAC


  Kerajaan memutuskan bahawa pendaftaran Bantuan

Rakyat 1Malaysia 2.0 (BRIM 2.0) ditutup pada 15 Mac 2013, kata Menteri Kewangan
Kedua Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah hari ini.

"Kami beri tempoh sebulan lagi supaya mereka yang belum memohon akan dapat
membuat permohonan.

"Falsafah kerajaan dalam konteks BR1M ialah untuk memastikan semua rakyat
yang layak, mendapat BR1M," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan
ucaptama pada forum ekonomi perbendaharaan di sini.

Ahmad Husni berkata kerajaan mendapati hampir semua pemohon yang layak telah
menghantar permohonan mereka dan sehingga kini sebanyak 7.3 juta permohonan
diterima.

Bagaimanapun, dalam proses menentukan kelayakan individu mendapat BR1M 2.0,
pihak Lembaga Hasil Dalam Negeri mendapati terdapat pemohon yang memohon dua
kali, katanya.

"Sekiranya mereka mohon dua kali satu permohonan akan ketepikan, hanya
satu permohonan akan diproses," katanya.

Ahmad Husni berkata statistik akhir jumlah permohonan akan dimaklumkan
kemudian.

Beliau berkata semasa pembentangan Belanjawan 2013, Perdana Menteri Datuk
Seri Najib Tun Razak mengumumkan peruntukan sejumlah RM3 bilion untuk tujuan
itu.
Objektif utama BRIM 2.0 ialah untuk membantu seisi keluarga yang
berpendapatan RM3,000 ke bawah dengan peruntukan sebanyak RM500 dan individu
bujang berumur 21 tahun ke atas yang berpendapatan bawah RM2,000 sebanyak RM250.

-- BERNAMA

Wednesday, February 6, 2013

Semakan Online Keputusan BR1M 2.0


Semakan Online Keputusan BR1M 2.0 | Pasti ramai yang dah dapat Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M 2.0). Bagi mereka yang belum mengetahui bahawa BR1M 2.0 sudah mula diagihkan walaupun memalui maklumat asal keputusan akan diketahui pada 10 Februari 2013. Memang ramai yang dah terima BR1M 2.0, sebab mak admin pun akan terima BR1M 2.0 hari ini.

Semakan Keputusan BR1M 2.0
Sumber: www.ammboi.com

Namun bagi mereka yang masih buntu untuk mengetahui maklumat kelulusan permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M 2.0), admin ada kongsikan di bawah:
  • Penerima BR1M2.0 (Permohonan yang berjaya) akan diberitahu melalui pos sama ada layak atau pun tidak mendapat bantuan tersebut dan diberitahu tempat penyerahan Baucer Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 tersebut. Setiap permohonan yang berjaya akan dimaklumkan melaui pos secara berperingkat-peringkat dengan disertakan tarikh dan tempat majlis penyerahan baucar BR1M 2.0 RM500 & RM250 diadakan.
  • Selain itu, pemohon juga boleh menyemak br1m 2.0 secara online dengan menghubungi talian hotline ini 1-800-222-500 dan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), 1-300-88-3010.
  • Pemohon boleh menyemak status permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia 2.0 (BR1M 2.0)dengan menghantar ke email ini belanjawan2012@treasury.gov.

Tahniah pada yang berjaya. Manfaatkan bantuan berkenaan untuk perkara yang berfaedah.


Sumber: www.ammboi.com