This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Thursday, December 27, 2012

Cara tingkatkan trafik melalui Web

Anda pasti selalu memikirkan cara bagaimana untuk meningkatkan trafik pada blog sendiri. Antara kaedahnya ialah dengan mendapatkan web-web yang menyediakan PING BLOG!. Bagaimana caranya? mudah sahaja. saya akan sertakan senarai web untuk anda gunakan sebagai pengantara antara anda dan blogger lain. Anda perlu join web-web yang disediakan di bawah ini. Setiap daripada apa yang diusahakan pasti akan membuahkan hasilnya. Saya seringkali mencari jalan untuk mencapai tujuan itu! so, inilah antara salah satu kaedahnya.

1) http://www.gengblogger.com
2) http://digg.com
3) http://ping.sg
4) http://www.reddit.com
5) http://www.blogged.my
6) http://crunchour.com
7) http://jombuzz.com
8) http://www.petalingstreet.org
9) http://malaysiastory.com
10) http://myebuzz.net
11) http://innit.nuffnang.com
12) http://komuniti-blogger.com/links
13) http://buzz.yahoo.com
14) http://www.blogbookmark.com
15) http://www.imigg.net
16) http://www.social-bookmarking.net
17) http://info-net.co.cc
18) http://www.liputankhusus.com
19) http://disuka.com
20) http://buzzup.com
21) http://delicious.com
22) http://www.newscola.com
23) http://designbump.com
24) http://networkedblogs.com
25) http://www.kirtsy.com
26) http://kwoff.com
27) http://www.designfloat.com
28) http://hotbmark.com
29) http://mmablips.dailyradar.com
30) http://tagza.com
31) http://yehiapress.org
32) http://memburu.info
33) http://www.tentang.net
34) http://www.indofeed.com
35) http://definisi.net
36) http://www.dofollowdigg.com
37) http://www.blurpalicious.com
38) http://tugatop.com
39) http://b2blocal.net
40) http://www.oldrec.com
41) http://myprops.org
42) http://wagg.it
43) http://www.mysitevote.com
44) http://hotklix.com
45) http://www.cadillactight.net
46) http://xulnews.com
47) http://digg3.com
48) http://www.stumpedia.com
49) http://ukmediaroom.com
50) http://dugengine.info
51) http://www.drigg.org
52) http://lollu.net
53) http://dofollowbacklink.com
54) http://freecodemomma.com
55) http://hotelbookmarks.com
56) http://bookmarkspro.com
57) http://www.folkd.com
58) http://www.indianpad.com
59) http://ioch.org
60) http://www.fuzz.fr
62) http://bookmarking.kombes.com/
63) http://bookmarkindo.com/id
64) http://www.indokami.com
65) http://kilasan.com
66) http://kliksite.com
67) http://coldjung.com
68) http://www.tmmic.com
69) http://www.newwinecc.org
70) http://www.gcaec.org
71) http://lintasberita.com
72) http://infogue.com
73) http://www.antarblog.com
74) http://kafeinfo.com
75) http://plazzavideo.com
76) http://www.tracyfpc.org
77) http://www.tmcshahalam.org
78) http://www.creekersclub.org
79) http://www.sterlingpride.org
80) http://www.piedmontmission.org
81) http://tunden.com
82) http://www.tabuane.com
83) http://www.pemasaran.com
84) http://bookmarkspro.com
85) http://directory.blogbareng.com
86) http://ads.cakraningrat8.co.id
87) http://www.bagikan.com
88) http://www.yebooo.com
89) http://debuk.com
90) http://www.business-planet.net
91) http://www.situsportal.com
92) http://oneview.com
93) http://www.propeller.com
94) http://www.180blognetwork.com
95) http://www.webmaster911.com
96) http://designmoo.com
97) http://twitter.com
98) http://www.ozbloggers.com
99) http://friendfeed.com
100) http://www.google.com/buzz
101) http://www.mycerita.com

Selamat mencuba kawan-kawan sekalian! 



Wednesday, December 26, 2012

JOM FOLLOW BLOG REMYHAZZA

Assalamualaikum Semua ..

 

Mesti rakan2 knalkan siapa REMMYHAZZA

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ni tak susah mana pun. Mudah je. Korang click banner kat atas tu untuk pergi ke blog dia.


Monday, December 24, 2012

Povy Teng

Christmas is early this year! I just received one of the best gifts before kicking year 2013 off and also as my advanced birthday gift for my 21st next year. I’m honored to be Nuffnang’s featured Blogger for December. Million thanks to Nuffnang for letting me be a part of them. I am so lucky and I am still wondering what have I done to deserve all these in my life? So if 2012 really ends soon, then I will be the last luckiest featured blogger by then!?. Hehe…
Hence, Povy is given on my early teen. I’m twenty this year currently studying Interior Design. I prefer drawing over studying, thats why. ;) I’m petite, people usually think that i look younger than my actual age. Haha. I have a big family with three sisters and a brother which is why I am good at sharing and i enjoy chit chatting/talking too.

My dearest siblings, All the Teng’s
Why ‘On Everyone’s Lips’?
My best friends and I were all starting our own blogs back then and since we thought that we were cool and superior, we needed a cool chain name. As there were four of us, we all picked one of these, namely On Everyone’s Lips, On Everyone’s Mind, On Everyone’s Ear and On Everyone’s Eyes. We love this chain name and they certainly represent all of us as well as our blog.

My Wingeez Darling with sharing chain name. Jane a.k.a On Everyone’s Ear, Vivian a.k.a On Everyone’s Eyes and Sze sze, On Everyone’s Mind
When did I start blogging?
I started to blog when I was 15 back in Penang. I enjoyed ranting about silly things, sharing thoughts and jotting little moments down. Like how I used to skip class (oops!),  the color of the rubber that I changed when I was wearing my braces, the first ferry ride I took and many other experiences. I never thought that I would have the passion and patience to make it through the years but yes I did it! *pats own shoulder*

What do i blog about?
I blog about things that interest me, from daily life, events, fashions, food reviews, movie reviews, dramas, music, vacations, gadgets and etc. My family, my boyfriend, my dearest girl friends, Wingeez will be the familiar faces in my blog besides for event post. I love blogging about travelling post too. I wouldn’t say that I am a hardcore traveller, but i will try my best to update all the travel post because in all truthfulness, I secretly love reading travel post. Here are some of my travel posts in recent years:


Summer in London 2010

Winter in Taipei 2010

Winter in Japan 2011

Ski in Japan 2012

Summer in Bangkok 2012
Anniversary Trip in Pangkor Laut Resort, 2012
Singapore 2012

How do I get connected with the entire blogosphere?
I started joining Nuffnang earlier this year. Thanks to Nuffnang, it has opened up a lot of opportunities for me. I gained a lot from blogging by attending various cool events, meeting friendly bloggers. Slowly, I become more confident when it comes to talking to more people and I envision a direction for my blog (apart from the normal rantings).

Viva La Diva
Asahi Blogger Get-Together Event
First time trying on Ducati Backseat Rider at Moto GP 2012
Why do you have to read my blog?
My life now serves a purpose which is to share not only my stories, but also events, fashion items, useful products, cool gadgets that I never thought I would have the chance to use/see/touch AT ALL. I am especially happy when I get sponsors not for myself but my readers. I’m thinking of doing some V-log reviews on the products in future. What do you think? :) So goodies like that please come to me more often so that I can share share with my readers! Rewarding them for putting up with me, my bimbo-ness all these years! Hehehehe….
Not forgetting do check out my Secret diaries such as Fashion Diary, Hair Diary, Beauty Diary, Travel Diary, Food Diary and etc.

Sponsored Outfit for Fashion Events
Food Diary
Fashion Diary
Camera Review
Being only 20 this year, I am very grateful for all the doors that have opened for me so far. And what’s best is that with NUFFNANG, I know there is more to come (at least I hope). So everyone, if you have not read about me before, please visit www.oneveryonelips. com or get in touch with my daily lifes by following my Twitter and Instagram, @povyteng. Also, please follow Oneveryonelips.com on NuffnangX mobile apps to catch my latest updates.
Till then, thank you for reading up to here and thank you Nuffnang once again! Merry Christmas and Happy New Year 2013. <3 p="p">

Love, Povy

(6) Enam punca perut buncit



Perut buncit memang tidak menyelesakan. Ia bukan sahaja membuatkan kita berasa cepat letih apabila melakukan pergerakan walaupun sekadar berjalan, perut yang buncit juga menjejaskan penampilan seseorang lantaran bentuk tubuh kelihatan tidak seimbang. Apakah sebab perut menjadi buncit?

Pakar kesihatan Dr. Selfie C. Rijal menjelaskan ada banyak faktor yang boleh menyebabkan perut menjadi buncit. Pertama, faktor keturunan.

“Faktor keturunan yang diwarisi daripada orang tua secara umumnya sukar dielakkan,”.

Kedua ialah faktor penuaan. Dengan bertambahnya usia, penghasilan hormon dehidroepiandrosteron (DHEA) mulai berkurangan. Hasil kajian oleh Harvard Women's Health Watch mendapati wujudnya kaitan antara penurunan hormon ini dengan peningkatan pengumpulan lemak di perut.

Faktor ketiga ialah makanan dan minuman tertentu. Doktor lulusan Universiti Padjajaran itu menjelaskan gula dan alkohol terutamanya yang terkandung dalam bir, adalah musuh utama kerana ia boleh membuatkan otot menjadi kendur.

Daripada segi pemakanan, katanya alkohol amat berbahaya bagi tubuh. Ini kerana alkohol mengandungi kalori yang tinggi, sama seperti kalori dalam makanan berlemak. Selain itu, meminum alkohol akan memaksa hati bekerja lebih keras untuk menyingkirkan alkohol dan pada masa sama proses menyaring gula akan tertangguh.

“Gula itu kemudiannya terpaksa disimpan dalam tubuh sebagai lemak. Pada masa sama, alkohol juga dapat meningkatkan nafsu makan,” ujar doktor yang bertugas di Hospital Sari Asih, Tangerang, Banten itu.

Menurut Selfie, makanan segera juga boleh mengakibatkan perut menjadi buncit berikutan jumlah kalori dan lemaknya yang sangat tinggi. Tidak ketinggalan, susu. Jika yang diminum itu ialah susu berkalori tinggi, maka ia boleh menyumbang kepada kebuncitan perut. “Justeru sebaik- sebaiknya minumlah susu rendah kalori,” tegas beliau.

Penyebab keempat bagi perut buncit ialah tembakau. Ia boleh menjejaskan aktiviti penghadaman. Selfie berkata biasanya ketika merokok selepas makan, perut akan berasa kembung kerana penghadaman terganggu.

Penyebab kelima, stres. Keadaan psikologi seseorang mampu mengganggu aktiviti semula jadi tubuh termasuklah sistem penghadamannya. Stres juga boleh mencetuskan rasa kenyang dan menimbulkan masalah pada keupayaan tubuh menyimpan lemak. Akibatnya, perut kelihatan lebih mengembang. “Untuk mengatasinya, belajarlah untuk lebih relaks serta bernafas secara perlahan dan mendalam,” jelas beliau.

Dalam pada itu, mengingatkan bahawa golongan wanita yang biasanya lebih mudah dilanda stress, cenderung memiliki lemak berlebihan di perut, meski pun berat badannya normal. Keadaan ini mungkin diakibatkan oleh kesan hormon stres kortisol yang membuatkan lemak terkumpul di sekitar perut.

Penyebab keenam mempunyai kaitan dengan perubahan hormon, terutamanya ketika menopaus. Keadaan ini menyebabkan pengeluaran hormon seks estrogen berkurangan sekali gus membawa kepada pengumpulan lemak pada perut.

Tumpukan lemak yang tidak sekata boleh membuatkan orang yang bertubuh kecil, buncit perutnya. Sememangnya ia kelihatan amat tidak selesa. Keadaan ini berpunca daripada pengambilan karbohidrat secara berlebihan seperti nasi dan makanan berasaskan tepung seperti mi, bihun dan ladu, dalam kuantiti yang banyak. Akibatya, karbohidrat yang berlebihan akan disimpan dalam bentuk lemak terutamanya di perut, atau lebih tepatnya di rongga-rongga di antara organ dalam perut.

“Penumpukan lemak di perut juga menjadi petunjuk bahawa kurangnya aktiviti fizikal dan penurunan kadar metabolisme tubuh,” jelas Selfie. Jelas beliau, “Faktor utama yang membawa kepada kebuncitan perut adalah gaya hidup dan iklan yang berleluasa di pelbagai media.”

Benarkah perut akan buncit apabila seseorang terus tidur selepas makan? “Ya, benar. Perut akan menjadi buncit kerana proses penghadaman tidak dapat berfungsi dengan baik,” ujarnya. Begitu juga dengan minuman bersoda. Minuman jenis ini boleh membuatkan perut menjadi kembung dan akhirnya membuncit. “Gelembung-gelembung udara dalam minuman berkarbonat boleh mengakibatkan perut buncit,” .

Domain co.cc tidak dapat digunakan lagi







Mungkin ramai yang tahu bahawa CO.CC merupakan menyediakan domain percuma untuk blogger.Bukan sekadar blogger, tetapi ia boleh digunakan untuk website dan email.Saya dimaklumkan bahawa domain CO.CC tidak lagi boleh digunakan.

Cuba anda pergi ke CO.CC, ianya tidak dapat di akses,mungkin perkhdimatannya ditutup atau disekat sesetengah pihak kerana kebanyakan domain yang berdaftar di bawah CO.CC merupakan laman web phising dan penipuan yang membabitkan kegiatan jenayah siber.

Adakah kejadian ini seperti tahun tahun lalu atau memang betul CO.CC telah meutup perkhidmatan mereka? ternyata Domain percuma memang tidak memuaskan berbanding yang berbayar. Apa pun domaindot tk masih boleh digunakan , Untuk CO.CC sebenarnya ia hanyalah subdomain,tetapi ramai beranggapan ianya Domain.


Kami melihat bahwa layanan domain gratis .CO.CC down selama beberapa minggu dan sepertinya tidak akan aktif kembali (layanan telah ditutup). Kami menyarankan pengguna domain .CO.CC untuk membackup data websitenya dan memindahkannya ke akun baru dengan menggunakan nama domain berbayar ataupun subdomain gratis milik IDHostinger.




Nama domain tidak dapat diubah secara langsung. Sama seperti ketika membuat website baru, silahkan tambahkan akun baru melalui menu "Tambah Domain" pada Kontrol Panel anda. Lalu pindahkanlah semua file dan database website anda dari akun lama ke akun baru anda. Menu-menu yang mungkin anda perlukan antara lain:
- menu Backup, untuk membackup dan mendownload file dan database dari akun lama anda
- menu Impor Website dan File Manager, untuk mengupload file website ke akun baru anda
- menu Database MySQL, Impor Database dan PHPMyAdmin, untuk membuat database baru dan mengimpor database dari file backup sql anda.