This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Friday, January 18, 2013

11 Jenis Orang Yang DiDoakan Malaikat




11 Jenis Orang Yang DiDoakan Malaikat






Percaya kepada malaikat adalah antara rukun iman . Ada malaikat yang ditugaskan berdoa kepada makhluk manusia dan sudah tentu seseorang yang didoakan malaikat mendapat keistimewaan. Dalam hidup, kita sangat memerlukan bantuan rohani dalam menghadapi ujian yang kian mencabar. Bantuan dan sokongan malaikat sangat diperlukan.



Kali ini MediaSerius ingin menyenaraikan antara jenis manusia yang akan menerima doa malaikat.  Ketika itulah sewaktu kita menghadapi masalah, kerumitan, keperluan dan bimbingan, bukan saja kita perlukan kekuatan doa dari lidah, tetapi juga sokongan malaikat.

Antara orang yang mendapat doa malaikat ialah:



1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesiapa yang tidur dalam keadaan suci, malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa: “Ya Allah, ampunilah hamba-Mu si fulan kerana tidur dalam keadaan suci.”
.

2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Tidaklah salah seorang antara kalian yang duduk menunggu solat, selama ia berada dalam keadaan suci, kecuali kalangan malaikat akan mendoakannya: ‘Ya Allah, ampunilah ia. Ya Allah sayangilah ia.’”
.

3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat ke atas (orang) yang berada pada saf depan.”
.

4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah (tidak membiarkan kekosongan di dalam saf)

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat selalu berselawat kepada orang yang menyambung saf.”
.

5. Kalangan malaikat mengucapkan ‘amin’ ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Jika seorang imam membaca…(ayat terakhir al-Fatihah sehingga selesai), ucapkanlah oleh kamu ‘aamiin’ kerana sesiapa yang ucapannya itu bertepatan dengan ucapan malaikat, dia akan diampuni dosanya yang lalu.”
.



6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Kalangan malaikat akan selalu berselawat kepada satu antara kalian selama ia ada di dalam tempat solat, di mana ia melakukan solat.”
.

7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Kalangan malaikat berkumpul pada saat solat Subuh lalu malaikat (yang menyertai hamba) pada malam hari (yang sudah bertugas malam hari hingga Subuh) naik (ke langit) dan malaikat pada siang hari tetap tinggal.

“Kemudian mereka berkumpul lagi pada waktu solat Asar dan malaikat yang ditugaskan pada siang hari (hingga solat Asar) naik (ke langit) sedangkan malaikat yang bertugas pada malam hari tetap tinggal lalu Allah bertanya kepada mereka: “Bagaimana kalian meninggalkan hamba-Ku?”

Mereka menjawab: ‘Kami datang sedangkan mereka sedang melakukan solat dan kami tinggalkan mereka sedangkan mereka sedang melakukan solat, ampunilah mereka pada hari kiamat.’”
.

8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Doa seorang Muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang akan dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menjadi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, malaikat itu berkata ‘aamiin dan engkau pun mendapatkan apa yang ia dapatkan.’”

.

9. Orang yang membelanjakan harta (infak)

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Tidak satu hari pun di mana pagi harinya seorang hamba ada padanya kecuali dua malaikat turun kepadanya, satu antara kedua-duanya berkata: ‘Ya Allah, berikanlah ganti bagi orang yang berinfak…’
.

10. Orang yang sedang makan sahur

Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya: “Sesungguhnya Allah dan kalangan malaikat-Nya berselawat kepada orang yang sedang makan sahur.”
.

11. Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit

Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Tidaklah seorang mukmin menjenguk saudaranya kecuali Allah akan mengutus 70,000 malaikat untuknya yang akan berselawat kepadanya di waktu siang hingga petang dan di waktu malam hingga Subuh.”


Itulah antara mereka yang mendapat doa malaikat. WAllahu’alam. Semoga kita termasuk dan tersenarai sama. InsyaAllah… Jom share dengan sahabat anda :)

Maksud / Makna Setiap Bacaan Dalam Solat






Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu



Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

. . .Assalamualaikum. . .

Hyepp you alls *macam gediks gitu* okeyh kali nieh yaya nak buat satu segmen before my birthday. . . Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu. . . .yaya buat segmen nieh untuk bantu blogger saling berkenalan di samping menambah bilangan follower. . . .
Cara-cara nak join simple je tak susah :::::::
  • first follow blog yaya yang tak seberapa nieh. . .follow twitter add facebook follow itu ini semua itu tak payah buat
  • buat entry tajuk Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu letak link banner dan tak perlu tag sesiapa *yaya bagi link di bawah bagi memudahkan kerja*

   Photobucket
     
     
  • letak link entry di dalam komen ini 
  • ajak kenalan awak join *untuk tukar-tukar kenalan* 
  • senarai peserta *ada sambutan yaya senaraikan* #sila-sila lah menjenguk
  • segmen nieh hanya untuk satu bulan till 15 Februari 2013. .so jangan padam entry sebelum itu :)
Susah ke cara-cara yaya letak?? jom join. . .hope membantu blogger saling berkenalan. . .

Tuesday, January 15, 2013

Domain .my percuma




Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua



 kali ini kami akan memberikan lagi 2000 kuata secara percuma kepada mana-mana warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun terutama kepada blogger di Malaysia.



SYARAT UNTUK MENDAPATKAN DOMAIN FREE ADALAH

 "warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun "

Tips : anda boleh mendaftar atas nama abg , kakak, atau sedara2 ( jgn tipu sudaaaa )

-------------------   :-)--------------------


 1ST WARNING : JANGAN COPYCAT ARTIKEL INI MELAINKAN KREDIT DIBERI DAN TINGGALKAN LINK DI KOTAK COMMENT

1 . Wajib Follow Blog Dahulu , wajib tau. xbuat dosa ..hehe ( gurau je )  :))  .
(  Ruang Follower ada dibawah blog ini , ce scrool bawah )

KALAU TAK KISAH LIKE LA PAGE NI :
 


2. Masukkan Nama Domain anda  ( nama boleh mengikut nama blog asala anda / nama lain ). contoh pada gambar , selepas masukkan nama domain , sila tekan GO  ( widget ini ada pada sidebar blog ini , atas sekali )



3.  Anda akan dibawa ke website AsiaHost , Rujuk pada gambar , Tekan Check Availabilityk , bar loading akan keluar , Congratulation , _________ .my is available! itu bermakna nama domain anda dilulukan , jika tidak berjaya sila TUKAR nama domain lain , yang x berjaya tumungkin nama yang anda letak sudah dikebas orang.. ( 2 la lambat sangat )  hehehe

Di ruangan bayaran, pastikan tetap 1 year @ RM 20

Click button Click to Continue >>



4.  Anda akan dibawa ke page seterusnya .. Tick pada DNS Management (FREE).  Nameserver jgn usik ok ,



5. Di bahagian Review & Checkout ini.  Pastikan Domain Registration adalah nama url yang korang pilih. Kedua. Pastikan harganya RM 20. Dan pastikan korang dapat RM 20.00 One Time Discount yang mana membawa kepada Total Due RM 0.00. Dan total Recurring RM 20.00 Annually. 


6. Ini part yang penting  8-) anda dikehendaki mengisi " Your Details " .semua wajib isi kecuali company name . Pastikan maklumat yang diberikan adalah benar dan asli ( isi detail ni berpandukan i/c xpe ) 

Kesilapan akan membuatkan Permohonan anda tidak diterima :o



7. yang ni pon penting jugak , WAJIB diikut  ( kalau x ikut anda tidak akan mendapat domain free )
di kotak " Promotion code " sila isi code ini : belia 

* jangan CAPS LOCK

* jangan SPACE
* jangan Typo
* jangan xbuat pulak 

Payment method biarkan sahaja * bank transfer :d
Seterusnya , Tick  "I have read and agree to the Term of service " . Dan Akhir sekali tekan  "Complete Order "

SELESAI




8. Ni pon PENTING  , kalau dah buat tu COMMENT la sepatah dua ribu kata ..:d


9. Anda akan 3 emel drp " asianhost advance tech" . Tapi , belum cukup syarat lagi untuk dapatkan domain FREE 2..  ini kerana domain anda belum di approve oleh admin asianhost lagi.




Dalam masa 24-48 jam waktu bekerja ( mungkin lebih ), anda akan menerima 2 dari pihak admin 
 
10.   ni dia 2 emel bahawasanya domain anda telah diaprove dan berjaya! .(h) ( tepuk la siket )




DOMAIN INI FREE 1 TAHUN,  RENEW HANYA RM20 SETAHUN ( JIMAT 90% )