This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Tuesday, April 30, 2013

Pencarian Bloglist Mei By DJH




Kenapa??Segmen ni bertujuan untuk update bloglist angah..Cer korang tgok..yg tinggal hanyalah BLOGLIST KEKAL...kalau dulu angah dah buat..untuk bulan MAC&APRIL..so kali ni angah nak buat untuk bulan MEI sahaja..

Pencarian Bloglist Mei By DJH

Syarat :

  • Copy Coding Entri bawah ni.Pastekan di entri anda.Publish,hantar link entry korang ke entri ni SAHAJA.
  • Letakkan tajuk entri "Pencarian Bloglist Mei By DJH"

  • Itu je!!!!


Senangkan?Macam mana angah pilih pemenang??Angah akan pilih semua yg join..tak kira berapa ramai..pastu..20 blogger terawal akan dapat hadiah istimewa...:D so korang nak join??
Inspirasi oleh MIA
Jom sama2 support rakan2 bloggers..


SEGMEN NASZ : NASZ CARI BLOGLIST MEI 2013

 
 Click Banner To Join This Segment
 
join segmen express by Nasz...... Segmen yg diberi nama

SEGMEN NASZ : NASZ CARI BLOGLIST MEI 2013.
Bersempena segmen ini, Abg nasz ataupun Mohd Naser menceritakan sedikit tentang blog kepunyaan saya ini.. 
Blog saya ini sudah lama di tubuhkan pada tahun 2012 bulan berapa saya tak berapa ingat..
Abg nasz ataupun Mohd Naser ini mencari sahabat-sahabat yang ingin menyertai @ berada dalam Blog list Abg Nasz ini ..
 
Cepat sementara peluang masih ada wahai sahabat-sahabatku ... 
Jangan kita lepaskan peluang keemasaan yang diberikan oleh abg nasz ini
 
Join you all 
 

Monday, April 29, 2013

Blog Paly ajak masuk bloglist

 
Blog Paly ajak masuk bloglist
Click Banner To Join This Segment
Jom Masuk Ramai-2 untuk memeriahkan lagi .. 
Jom kakak-kakak
Jom abang-abang
Join sama segmen ini

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sunday, April 28, 2013

Mini Giveaway By NurulFHMT

 

Selamat Malam kepada semua ... 
jom ler ramai-ramai support
Mini Giveaway By NurulFHMT


Tag

http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com

http://www.naaimworld.my/

http://adibtheflash.blogspot.com

http://hakimvpn.blogspot.com/



Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4




Hari ni nak buat segmen sabtu part #4
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog :

2. Like fan page :


3. Follow G+ kat bawah ni



3. PALING WAJIB copypaste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post. *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.

Hadiah :

Top Referral
Topup RM10

Random
Topup RM5 x 9
Topup RM3 x 1

Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!

Saturday, April 27, 2013

Emma, Zizan hanya kawan

 


Zizan, Emma hanya kawan. Itu lah kenyataan yang diperolehi menerusi laporan daripada naskhah Kosmo! Online. Untuk butiran lanjut, anda boleh teruskan pembacaan di bawah ini atau pun terus sahaja ke laman sesawang Kosmo! Online. Ini adalah kerana artikel di bawah ini hak milik sepenuhnya Kosmo! Online.


EMMA mengaku dia dan Zizan ada berhubung menerusi telefon.
EMMA mengaku dia dan Zizan ada berhubung menerusi telefon.
 

SELEPAS hubungan pelakon Emma Maembong dengan kekasihnya putus beberapa bulan lalu, kini dia mula dikaitkan menjalinkan hubungan cinta dengan beberapa orang lelaki.

Sebelum ini, Emma pernah digosipkan bercinta dengan pelakon Johan Asa’ri gara-gara kemesraan yang ditampilkan mereka berdua semasa siri jelajah Anugerah Bintang Popular di Johor Bahru, Johor baru-baru ini.

Setelah reda dengan gosip tersebut, kini pelakon berdarah kacukan Melayu-Scotland itu didakwa pula mempunyai hubungan istimewa dengan Zizan Razak.

Kisah tersebut timbul apabila Zizan memberitahu dia sudah mempunyai kekasih tanpa mendedahkan identiti kekasihnya itu.

Nama Emma tiba-tiba dikaitkan dengan Zizan selepas pelakon baharu itu hadir pada majlis sambutan ulang tahunnya baru-baru ini.

Memperkuatkan dakwaan tersebut apabila ibu Zizan, Anai Ibrahim mendedahkan bahawa Emma pernah datang ke rumahnya di Terengganu sewaktu menganjurkan rumah terbuka Aidilfitri dua tahun lalu.

Untuk mendapatkan kepastian tentang perkara tersebut, Kosmo! cuba mendapatkan penjelasan lebih lanjut daripada kedua-dua pelakon berkenaan.

Kosmo!: Adakah benar Emma pernah datang ke rumah Zizan dua tahun lalu semasa Aidilfitri?

EMMA: Ya, saya mengaku perkara tersebut memang benar dan saya datang bersama ahli keluarga yang lain. Ketika itu kami sekeluarga pulang bercuti ke Terengganu dan mengambil kesempatan datang ke rumahnya.

Bagaimanakah anda boleh mengenali Zizan, sedangkan pada masa itu anda belum lagi terbabit dalam bidang lakonan?

Sebenarnya, saya kenal Zizan menerusi kakak saya yang memang mengenali ramai pelakon dan dia juga individu yang bertanggungjawab membawa saya berkecimpung sebagai seorang pelakon. Secara kebetulan kakak saya memang mengenali Zizan dan sebab itu dia mengajak kami sekeluarga untuk datang ke rumahnya sempena rumah terbuka Aidilfitri.


Sejauh manakah hubungan yang terjalin antara anda dan Zizan selepas itu?

Apa yang boleh saya katakan memang selama ini kami berkawan dan mengenalinya sejak saya belum bergelar pelakon lagi, tetapi tidaklah terlalu rapat memandangkan dia selalu sibuk dengan kerja, manakala saya pula sibuk mengikut ayah ke pameran lukisan. Sesekali, kami ada berhubung menerusi telefon dan khidmat pesanan ringkas (SMS) untuk bertanya khabar. Kami amat jarang berjumpa sehinggalah saya terbabit dalam dunia lakonan.

Adakah anda tidak mempunyai sebarang perasaan cinta terhadap Zizan sepanjang mengenalinya?

Tentang perasaan cinta itu memang langsung tidak ada kerana sebelum ini saya sudah mempunyai kekasih dan hubungan kami pun baru berakhir kira-kira dua bulan lalu. Lagipun sekarang ini saya sudah bernaung di bawah syarikat pengurusan miliknya iaitu Wire Fame Entertainment. Jadi, saya perlu menghormati Zizan sebagai seorang bos.

Apakah projek terbaharu anda sekarang?

Ketika ini saya sedang sibuk menjalani penggambaran filem sulung lakonan saya yang diarahkan oleh Mamat Khalid iaitu Werewolf Dari Bangladesh bersama beberapa pelakon lain seperti Usop Wilcha dan Zizan.

Simple Giveaway By Hanis Masturina !

 

Simple Giveaway By Hanis Masturina !
To Join Click Banner To Go



tag
Adib
Naaim


Segmen Menangi Topup Neskopi

 

Segmen Menangi Topup Neskopi
To Join This Segmen Click Banner
 
 Nak tahu siapa..terjah lah blog empunya NESKOPI
 
Tarikh tutup
29 April 2013
 

Friday, April 26, 2013

Marvel's Iron Man 3 Metal Clip Set

 
 
 
 
 
Marvel's Iron Man 3 Metal Clip Set Promotion

Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My

 
 Happy Afternoon Friday to all ..
segmen bloglist
 You want to join this, Click Banner



Syarat-syarat dia mudah sahaja :-
  • Follow blog fuh.my ni (widget follower ada kat bawah sekali)
  • Masukkan blog fuh dalam bloglist blog korang. Ingat, bloglist ye! bukan sekadar link blog. Dan bloglist hendaklah berada di mainblog anda, bukan di blog lain atau di Page lain!
  • Tekan g+1 dekak sidebar belah kanan ni
  • Buat 1 entri bertajuk "Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My"
  • Masukkan banner di atas dan linkkan ke entry ini
  • Dah siap semua, tinggalkan link ENTRI anda dalam kotak komen bawah ni
Kenapa korang mesti ada dalam bloglist fuh.my?
  • Purata Page View harian 50,000 SEHARI (so, komfem korang dapat tempias dari trafik fuh.my sekiranya korang berada dalam bloglist fuh.my)
  • Google Page Rank 3
  • Backlink berkualiti dari fuh.my
  • Dapat memperkenalkan blog korang kepada blogger-blogger lain
  • Top referrer akan mendapat Cash/Topup RM30 (mesti lebih 50 referrer)
Fuh.My sentiasa mencetus fenomena anda semuakan

TOP REFERRER juga akan membawa pulang cash/top up RM30 eksklusif dari fuh.my dan secara automatik akan dimasukkan kedalam bloglist!
Mudah kan? So apa tunggu lagi? rugi tak join!

Tarikh tutup penyertaan adalah pada jam 12:00 tengah hari 30 April 2013.

Wednesday, April 24, 2013

DOODLE SEGMENT by MUNIRAH MN





DOODLE SEGMENT by MUNIRAH MN



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

UNTUK BLOGGERS

  • WAJIB follow blog ni.
  • SUNAT like fanpage.
  • Buat entry bertajuk 'DOODLE SEGMENT by MUNIRAH MN'
  • Copy banner tak berapa comel tu, paste dan link ke ENTRY INI.
  • Mesti lengkap butir-butir tentang doodle yang anda nak.
  • SUNAT tag kawan-kawan. tapi biarlah meriah kan ? :)
  • Letak LINK ENTRY anda dalam komen di entry ini. NOT CBOX!

UNTUK FACEBOOKERS


nama : M Hakim
all blue

doodle lelaki

  • warna rambut (hitam/coklat sahaja)
  • warna baju
  • warna lengan baju
  • warna seluar (boleh request denim)
  • warna kasut

Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Assalamualaikum...

Hari ini saya nak lancarkan perang gerila..Ehh...tertiba..nak lancarkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria. Nama pun mini kan jadi hadiahnya tidaklah terlalu besar.

Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Syaratnya :
  1. Follow blog !Aini Zakaria, Add To Circle Google+ Nurul Aini dan Like Page !Aini Zakaria.
  2. Tulis satu entry bertajuk Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria"
  3. Copy dan Paste coding di bawah ini ke dalam entry anda kemudian klik Publish.
  4. Tinggalkan url/link penyertaan anda di ruang komen entry ini sahaja, di Cbox tidak diterima.
Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Kredit kepada kak Mia|Mialiana.com.


Hadiah :

Sepasang bow brooch untuk 15 orang Pemenang. Harga bow brooch ini bernilai RM2.50-RM3.00 setiap satu tau..hehe.. Jadi setiap pemenang dapat 2 pasang bow brooch.
Pemilihan pemenang adalah berdasarkan cabutan.
Tarikh Tutup: 01/05/2013


Jomlah memeriahkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria ini ye. Tak kira blogger lelaki mahupun perempuan. Semua boleh join. Boleh bagi pada adik perempuan ke? kan. ^____^

Segmen Topup 24 Jam by Emas Putih Part #2


Assalamualaikum ...


To Join Click Banner , Hurry


Fast fast 
Segmen akan tutup pada jam 11:59 malam/24 April 2013


Monday, April 22, 2013

Punca, Gambar Dan Video Kemalangan Ngeri 4 Pagi 21 April 2013



Lima lelaki termasuk seorang pemandu kereta maut dalam kemalangan di Kilometer 10.5, Lebuh Raya Persekutuan menghala ke Klang, awal pagi tadi.

Menurut sumber, sebelum kejadian berlaku kira-kira jam 3.30 pagi itu, tiga daripada mangsa yang menunggang, berhenti di lorong kecemasan selepas motosikal seorang daripada mereka mengalami kerosakan.



Punca, Gambar Dan Video Kemalangan Ngeri 4 Pagi 21 April 2013 - Terbakor
kemalangan di federal highway 2013 april 4 gambar dan punca kemalangan ngeri di federal highway 21 april 2013
kemalangan di federal highway 2013 april gambar dan punca kemalangan ngeri di federal highway 21 april 2013
kemalangan di federal highway 2013 april 1 gambar dan punca kemalangan ngeri di federal highway 21 april 2013
p/s : Sangat sangat ngeri kemalangan ni. Al Fatihah kepada mangsa..

kemalangan di federal highway 2013 april 3 gambar dan punca kemalangan ngeri di federal highway 21 april 2013 

Punca, Gambar Dan Video Kemalangan Ngeri 4 Pagi 21 April 2013 - Terbakor 

Bagaimanapun katanya, tiba-tiba datang sebuah kereta jenis Honda City yang hilang kawalan terus merempuh mereka.
“Rempuhan itu menyebabkan tiga penunggang motosikal dan pemandu kereta itu maut di lokasi kejadian.
“Tidak lama selepas kejadian berlaku, terdapat seorang pemandu kereta lain berhenti di situ untuk menghulurkan bantuan, namun kenderaannya dirempuh pula oleh seorang penunggang motosikal lain,” katanya.
Menurutnya, penunggang  motosikal itu disahkan mati akibat rempuhan kuat.
Ketua Trafik dan Ketenteraman Awam Selangor, Superintendan Zulkifli Joned ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut.
Beliau berkata, satu sidang akhbar berhubung kejadian akan diadakan petang nanti oleh Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Zahedi Ayob.
 



 -Sinar-
rakyat siber

Sunday, April 21, 2013

Segmen Blogwalking Aisyah Humaira


Segmen Blogwalking Aisyah Humaira
Click Banner To Join


Faedah :
Tingkatkan follower
Tingkatkan kenalan
Syarat :
Follower Aisyah Humaira
Like fanpage Aisyah Humaira di sidebar
Klik [link ini] sampai habis loading *SILA JUJUR
Buat Entry , letak banner segmen dan linkkan ke entry ini
Send link entry ke kotak komen.
Sentiasa Berupdate :
Senarai Peserta
Hadiah :
Review X 5 
Topup RM5 X 2
Pemilihan Pemenang :
Peserta yang paling banyak blogwalking ke blog peserta [topup rm5 x 2]
Random [review blog x 5]
Tamat :
24/4/2013 Jam 10 malam
"SELAMAT BERBLOGWALKING"
 
 

Saturday, April 20, 2013

Kontest Blogger Anjuran HasrulHassan.com (Promosi)




    Masa yang ditunggu-tunggu akhirnya datang juga iaitu pertandingan  "Kontest Panduan Blogger Anjuran hasrulhassan.com (Promosi)". Jom kita sertai kontest ini ramai-ramai, mengajak atau mempelawa rakan-rakan untuk turut menyertainya. "Pasti anda tidak rugi, walaupun hanya sekadar ingin mencuba. Tuah manusia tiada siapa yang tahu. Mungkin rezeki anda di kontest ini. Jika berminat bolehlah layarinya..

          Ini sudah pasti akan menguji minda dan memberi satu cabaran yang mana perlu mencari jawapan yang betul dan tepat di setiap soalan yang diberikan. Semua jawapan ada di dalam blog panduan blogger, cuma kita perlu mencarinya.

             Kontest ini bermula pada 15 April 2013 - 30 April 2013 (15 hari). Ada hadiah menarik yang ditawarkan seperti berikut :
  • 1 x Hadiah Pertama - RM200 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
  • 1 x Hadiah Kedua - RM150 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
  • 2 x Hadiah Ketiga - RM50 + T Shirt Eksklusif OhMedia + Cenderamata Eksklusif
Ada satu hadiah penghargaan di atas kreativiti dan mesranya entri kita ini di carian enjin google.com      

       Inilah cabaran sebenar yang perlu ditempuhi, nampak mudah saja. Namun setiap jawapan perlu dibuat entri khas di dalam blog kita. Sepanjang menyertai kontest, belum pernah lagi berjumpa dengan kontest yang menguji kebolehan kita sebagai seorang blogger yang hebat.

        Segala peraturan dan syarat-syaratnya telah ditetapkan oleh tuan punya blog ini. Untuk keterangan lebih lanjut boleh ikuti di laman beliau :

My First Giveaway By SS

My First Giveaway By SS




Hanya semudah 1 2 3 4 5 !
Hadiah topup RM5 untuk dua orang .
Pemenang dipilih secara random

JOM JOINNN
GA ini akan tamat pada 25 APRIL 2013 


Tag

Wednesday, April 17, 2013

Segmen : Tambah Follower Sambil Berkenal-kenalan #2


Segmen : Tambah Follower Sambil Berkenal-kenalan #2

To Join Click Banner ...

Follower Blog ini 480 .. 


SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY

Assalamualaikum...
Click Banner To Join



SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini jika tidak paham2 je ok...
2. LIKE la page ni : PERSONAL BLOG |HAZWANHAIRY.COM
3. LIKE page penaja : I LOVE BLOGGING
3. Tajuk SEGMEN SEMINGGU BLOG HAZWANHAIRY
4. Tempek header diatas.
5. Link kan entry anda pada post entry ini

Simple kan?xperlu buat karangan..Kalau rajin buatlah karangan apa-apa mengenai blog ni.
Tarikh tutup : 25/04/2013
Pemenang akan di pilih melalui Random.org
Pemenang akan di ketahui pada 26/04/2013
Senarai peserta akan di list untuk korang BLOGWALKING.

Nak Tau hadiah apa, klik banner itu..

Cara Hilangkan Word Verification Untuk Comment

ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH








Salah satu cara nak menyenangkan proses mengomen,,, kenala buang WORD VERIFICATION , lagilah senang untuk para blogger ubtuk komen pada blog kita ini ..



CARA-CARANYA :


Dashboard > Settings > Comments


Click Posts and comments

Before Show word verification - YES

After Show word verification - NO

Comment Location : Boleh tukar ikut kehendak anda


 Setelah selesai, click Save Setting


Sudah selesai, pergi ke kotak komen blog anda untuk melihatnya ..

DONE