This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Sunday, March 31, 2013

Pencarian rakan beloglist April & Mei by cik akak

Click to JOIN


mencari beloglist untuk bulan April & Mei..
JOM LIKE

Pencarian ini bermula 27.03.2013...
Dan akan tamat pada 01.04.2013....(jam 12.00 malam)

Syarat
1. terbuka kepada semua rakan belog Malaysia
2. Tempek gambar comel yang kat atas tu dalam entri....
3. Dan link kan balik dalam kotak komen cik akak....

20 penyertaan terawal akan direview.....

TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull 

Sempoi Giveaway by Aliya Tralala


HAKIM | Offical Website
Click Banner To Join


Mari libatkan diri untuk Giveaway ini, anda tidak rugi apa-apa

Sempoi GA by aliya tralala
memang sempoi. .

TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull 

Pemilihan Pemenang & Pembahagian Hadiah :
Top Refferal 1x
 Telekung Travel
Random.org
Baucar 10% Lolita Fairytale Collection 5x
Aksesori 2x
Topup RM5 1x
Edit Blog 1x
Member ID (Bronze) 3x


Tarikh Tamat :
5/4/2013   ditunda kepada 20/4



Yaya Craft Giveaway

Assalamualaikum..

To Join Giveaway Click Banner


TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull 

Mari kita join Ramai2


 senang tak syarat-syaratnya??
jom la join..tunggu apa lagi..
jom terjah HADIAH pula.
tarikh tamat 30 / 4 / 2013

SENARAI PESERTA


Mini Giveaway #2 Iezwa Razk

Assalamualaikum, Bismillahirrahmanirrahim
HAKIM | Offical Website
To Join Click Banner

Follow [ HAKIM ]
TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull 


Syarat dan Cara Penyertaan :
1) Mempunyai Blog dan Facebook
2) Ikut syarat yang ditetapkan sponsor
3) Buat entry, Letak banner, Link kan ke entry ni dan tinggalkan link entry anda di kotak komen


#INFO TERKINI GA#
* Tarikh tamat : 6 April 2013 (akan berubah mengikut keadaan)
* Banner GA telah ditukar. Peserta boleh menggunakan banner lama / baru. Dua2 diterima
* Pemilihan pemenang menggunakan Random.org

Saturday, March 30, 2013

Mini GiveAway by ainamansor.com




Bismillahirahmanirrahim...   Assalamualaikum ..



 photo bannerGA-2_zpsa0ed0dc9.gif
Click To Join





Langkah mudah untuk join:

1. Klik link 1 dan 2, tunggu sampai habis loading! Kalau tipu, tak berkat oooo :p

2. Follow Aina Mansor, Sheila Salim, Normi Nieza, Farah Waheeda, Budak Vanila dan Adam Faiz

3. Add to G+ Circles +Aina Mansor dan +Farah Waheda Wahid

4. Like page


5. Buat entri bertajuk Mini GiveAway by ainamansor.com

6. Copy coding yang disediakan dan pastekan ke dalam entri


7. Tinggalkan URL entri dalam ruangan komen ini SAHAJA!


Terpulang untuk tag blogger lain ataupun tak

 29/3/2013 - 29/4/2013


1st Giveaway by Farah Adriana

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BERSAMA ENTRI MAMA

ASSALAMUALAIKUM
To Join Click Banner

  
TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull


 * Dapat tambah follower + traffic blog
* Tambah ramai kawan baru + blogwalking sampai pengsan
* Dapat kenal2 & eratkan silaturrahim
  

TARIKH TAMAT : 31 MARCH 2013


Friday, March 29, 2013

Segmen Terbaru : Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!

To Join Click Banner


Click for more info

TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN



Giveaway Blog Dear Xila

Assalamualaikum ..
Giveaway Blog Dear Xila
Click GA Banner To Join



TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN

 Syarat-syarat penyertaan (wajib) :
Terbuka kepada blogger Malaysia.
2) Buat satu entry bertajuk 'Giveaway Blog Dear Xila'.
3) Letak banner giveaway di atas dan backlinkkan dengan entry ini.



    Hadiah-hadiah giveaway:
    1) Eksklusif : 1 rantai leher (necklace) Hello Kitty. 1 pemenang.
    2) 1 helai Cardigan dan 1 helai blouse Korean. 2 pemenang.
    3) Top up RM 5 x 5. (celcom/maxis/digi). 5 pemenang.
    4) Review blog newbie/follower kurang 800. 8 pemenang.
    5) 1 hadiah misteri buat top refferal. 1 pemenang.

Segmen: 300 Bloggers

Assalamualaikum ...
Click Banner To Join

TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN

Syaratnya, simple mimple.

1. Buat satu entri bertajuk "Segmen: 300 bloggers", letak gambar atas dan backlink ke entri ni.
2. Publish dan hantar link korang, settle.

Tarikh tamat @ 3 April 2013 | Tepat pada masa 11:59 malam | Senarai rakan blogger
 Syabas ya Paly...



berminat, joinlah sama ya...

 

Segmen : Tambah Followers by Nurul

Assalamulaikum ...
To Join Click Banner







 TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN


simple giveaway by azlan







Assalammulaikum
hye semua !
Click Banner 

Jom JOIN Ramai2 GIVEAWAY ini ... 

CEPAT!!

TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull

Pencarian Bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip

Pencarian Bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip
Click Banner To Join

 TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull
 
 Pemilihan pemenang 
Memilih 20 blogger berdasarkan 100% random.org.
  
Like
 

Thursday, March 28, 2013

Pencarian Bloglist Fizgraphic Bulan April

Click Banner
 
 TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull
 
 
Like

 
 

Segmen Bloglist Penggal ke-2 & Review Blog

http://www.mhakimfaiz.my/
Click Banner To Join


SELAMAT BERSEGMEN

 Like
 
TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull

Wednesday, March 27, 2013

Segmen 5 hari by yana




segmen akan berlangsung 5 hari sahaja !!
 
 
TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull

Segmen Blogger Awesome by Erny

Click Banner To Join

Assalamualaikum w.b.t

Start berblogger ini masa pada tahun 2010 , memang banyaklah pengalaman yang dapat masa itu dan tahu la serba sedikit demi sedikit berblogger ...
Bermula tahun ni la saya join segmen and giveaway untuk mengenali lagi folower2 blog yang follow blog saya ...


TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull


Segmen Happy Birthday Honey Yeo & Cik Fie

ASSALAMMUALAIKUM
 
Click Banner To Join
 
 For info
CIK FIE
HONEY YEO
 
TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull
 
 
 
 
 
 
buat 1 entri mengenai segmen ini. *WAJIB*

Tajuk Entri:
Segmen Happy Birthday Honey Yeo & Cik Fie .
Kandungan Entri:
#Copy code banner di atas dan letakkan banner tersebut di dalam entri anda.
#Tagkan 3 orang blogger dan pastikan mereka tahu. ~lagi ramai lagi bagus.
#Buat 1 ucapan birthday untuk Honey Yeo dan Cik Fie. ~ringkas atau panjang,sukahati~
letak link penyertaan segmen kamu di komen segmen ini sama ada di blog Honey Yeo atau Cik Fie.*hanya salah satu blog sahaja,entri segmen okey,entri lain tidak akan diterima* WAJIB!!


TARIKH PENYERTAAN SEGMEN
Secara rasmi segmen ini akan berlangsung pada 25 Mac 2013 sehingga 8 April 2013.Penyertaan akan dibatalkan sekiranya kurang dari 50 penyertaan
PEMBAHAGIAN HADIAH SEGMEN


 SENARAI PESERTA *akan diupdate kemudian*
Pembahagian hadiah akan ditentukan melalui 3 cara iaitu sama ada;
 
 

Sunday, March 24, 2013

The First Giveaway by NOALFA and AIN

Assalamualaikum & Peace  ^_^

STICKY POST * SCROLL BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU .

Sekali lagi , Hai ! ^0^ Seperti yang kebanyakkan blogger dah tahu , Ain serta patner , Noalfa akan melangsungkan our First Giveaway . Sebenarnya tarikh rasmi pada 14 Mac 2013 , tapi Ain ada kengkangan masa - Bola Jaring MSSPP - Majlis Tadarus Al-Quran - Ujian Penilaian 1 . Ain terharu sangat dengan Noalfa sebab dia takdak merungut pun dekad Ain :'D 

Kami harap our First Giveaway ini berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan yang hangat ! InsyaAllah ^^

 
Click Banner To Join 

TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull

Syarat-syarat Penyertaan 

 Wajib follow blog Ain dan patner , Alfa .
 Letak Alfa dalam bloglist korang untuk mengetahui perkembangan GA * tak wajib *
 Buad satu entry bertajuk '  The First Giveaway By NOALFA and Ain ' 
 Letak banner comel dia atas dalam entry anda dan backlink kan ke entry GA ini .
 Wajib follow semua syarat yang dikenakan * akan dicek *
 Tag sekurang-kurangnya 2 rakan blogger yang lain and make sure diorang tahu . 
 Dah siap ? Hantar link entry bukan link BLOG ke entry ini . Selain dari itu , tidak akan dilayan . Hantar ke salah seorang , antara Ain dan Noalfa . Dari mana korang jumpa GA ini , di situlah korang dropkan komen link entry korang . 

WAJIB IKOD SEMUA SYARAT * HADIAH UNTUK KORANG JUGAK ^^
Nota untuk peserta * Korang boleh follow siked demi siked sebab ada masa lagi sebulan but make sure semuanya korang follow sebelum tarikh tamat GA ini :)

Follow blog 


Tyha Lee | Ismah AtikahSyara | Siti | Budak Vanilla | Shuhaida | Eiyka | Amirah | Izyan | Natasha | Iza Arina | Fatin Nabila | Farahuda | Zati's Serenade | Hakim | Syazlia | Yaya Hatsumi | Atiqah Zulkifli | Eymasu | Aien Domo | Hawa Syazana | Najwa | Alja | Nabila 

MINI GIVEAWAY AISYAH HUMAIRA



Assalamualaikum. Niera rasmikan MINI GIVEAWAY AISYAH HUMAIRA' yang terbaru !! Pelbagai hadiah ditawarkan, ramai pemenang dicari ! Jom !

Giveaway berlangsung 23/3/13 sehingga 31/3/13

Syarat :
  • Blogger Malaysia
  • Follow blog Aisyah Humaira dan para sponsor
  • Like fanpage Aisyah Humaira dan sponsor [bagi yang ada facebook]
  • Buat Entry bertajuk " Mini Giveaway Aisyah Humaira' " dan linkkan ke entry ini
  • Tinggalkan link entry anda di kotak komen.
Follow blog para sponsor :

Klik okay [bagi pengguna facebook]
      

Klik Link dibawah untuk bersedekah [sampai habis loading tau]
[satu] [dua] [tiga]

[SENARAI PESERTA] -Bakal Diupdate
[SENARAI HADIAH]

MAKLUMAT PENTING !!

  • Pemilihan pemenang adalah berdasarkan TOP REFERRAL !!! 
  • Ada hadiah tertentu yang berdasarkan random [masih belum ditentukan]
  • Peserta yang tidak mengikuti syarat-syarat diatas, automatik penyertaan BATAL !!
  • 2 sponsor yang tidak berlink diatas masih belum memberi detail, jadi haap yang join nanti sentiasa follow up dengan entry ni okay :)

Mencari bloglist April

ASSALAMUALAIKUM ...
http://www.mhakimfaiz.my/

To JOIN click banner ... 

to more about this click banner .. 

All the best.. 

like

Giveaway review blog by aienhermionie.my

assalamualaiikum

jom ramai-ramai join
Giveaway review blog by aienhermionie.my sangat-sangat owesome..
anda mungkin berpeluang di review oleh blogger2 fames yang hot!!!nak tau siapa yang bakal review blog anda?? sila skroll ke bawah... kalau anda berminat nak join
 sila picit banner kat bawah nie laju-laju..


penganjur giveaway!!

jika anda salah seorang pemenang.. anda bakal direview oleh mereka!!

fanpage  mereka!!

hadiah!!

1x top referral untuk para sponsor!!
review blog
bookmarks
hadiah misteri

2x top referral untuk para peserta!!
review blog
bookmarks
hadiah misteri

peserta yang first n last join
review blog
bookmarks

35x peserta yang bertuah berdasarkan random.org
akan direview oleh blogger-blogger femes!!!

apa yang anda menungkan lagi.. jom join sekarang!!!!!



akan tamat pada 17/4/2013

Saturday, March 23, 2013

Segmen Template Siapa Paling Cantik


Assalamualaikum.
Jom join!
 
 Template siapakah yang paling kemas dan tersusun sempurna..
mari saksikan di segmen ini .. mari click banner di atas ..

 
 

Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih


Assalamualaikum

Hari ni nak buat segmen simple yang mana bertujuan untuk mengeratkan silaturahim, menambah follower, meningkatkan pageview, dan lain-lain.. Caranya simple. Dijemput semua join segmen ini.

www.mhakimfaiz.my



Syarat
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih
2. Follow blog ini dan blog Emas Putih
3. Like fanpage ini Permata_Hati
4. Copy paste code entry di dalam di bawah ke ruangan HTML post.


Cara nak copy paste coding entry
1. Klik Html , 2. Copy paste coding 3. Tekan compose, Publish

Copypaste coding entry dicetuskan oleh Mialiana.comhttp://www.mialiana.com


5. Done? Hantarkan link anda ke ruangan komen.

Tarikh Segmen bermula 23 Mac 2013/3 Petang sehingga 24 Mac 2013/11:59 malam

Hadiah
Top up RM10 x 1Top Referral
Top up RM5 x 5 blogger bertuah by random

Segmen Sabtu ini dicetuskan bersama oleh Puan Qalesyha dan Emas Putih

Mudah kan? Sambil bersegmen sambil peluang menang topup. Tak rugi pun join.
Siap tahu tuah anda. Di jemput join semua. Jangan lupa ping entry anda untuk merebut peluang menjadi
top referral. Semoga segmen ini mengeratkan hubungan sesama blogger.

Salam sayang dari Puan Qalesya dan Emas Putih .
Assalamualaikum :)


SAYA NAK T-SHIRT BLOG!! AWAK NAK??

CONTEST 1: "I LOVE SALJU CREATIVE"

SAYA NAK T-SHIRT BLOG!! AWAK NAK??

Assalamualaikum..

http://www.mhakimfaiz.my/
Click Banner To Join

Follow Blog DAN Facebook Fanpage Salju Creative

HAKIM join contest untuk dapatkan t-shirt blogging dengan nama blog kite daripada penganjur segmen yang awesome.. iaiti  SALJU CREATIVE

Design yang lain sila lah klik pada banner tersebut dan anda boleh pilih yang mana satu dari 4 design yang tersedia di sana.
Design Baju inilah yang di inginkan ialah no 2 dan saiz XL


Salju Creative

Lihat sahaja pada design baju nie, sangat cantik bukan? Simple tapi ia menepati citarasa saya sendiri.
Dan dengan peluang yang diberikan oleh Salju Creative, saya terus menyertai segmen hangat ini walaupun probability untuk saya berjaya adalah tipis. Namun rezeki ada di mana-mana bukan. Bercakap mengenai nama Salju Creative pun sudah tahu, mereka kreatif dan sangat telus dalam berniaga. Design dari Salju Creative sememangnya kreatif!
Saya suka Salju Creative kerana  Saya tak kaya, saya bekerja ikut kemampuan. Belum ada lagi contest yang menawarkan hadiah baju blog. Bila lihat di blog salju creative dapat lihat banyak design yang menarik terutama kepada mereka yang mencari tempat untuk membuat kad jemputan dan banner untuk majlis perkahwinan mereka... kita tak payah terkejar sana sini dah nak cari satu satu benda... macam-macam ada dekat Salju Creative.


HURRY!!!!
JANGAN LEPASKAN PELUANG ANDA..
3 PEMENANG DICARI -> SLOGAN AYAT MANIS....
TARIKH TUTUP : 31 MAC 2013 

Aminnn ~ Akhir kata , semoga Salju Creative terus berkembang dan berjaya sehingga hujung nyawa
SALJU CREATIVE SANGAT CREATIVE


SEGMEN FOLLOW & BLOGWALKING 1# BY DJH

http://www.mhakimfaiz.my/



Segmen ini dicipta untuk angah follow & blogwalking ke blog2 korang.Selain tu,korang jugak boleh blogwalking & follow blog yg lain2 jugak.So semua org akan terima untungnya sendiri.
Segmen ini bermula dari 1.00 tengahhari 20 Mac 2013 sehingga 1.00 tengahhari 30 Mac 2013.Angah harap segmen ni dapat sambutan yg hangat.Semua blogger dijemput untuk join!!

Syarat2 :-


  • Buat entri bertajuk SEGMEN FOLLOW &BLOGWALKING 1# BY DJH
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
8 PEMENANG AKAN DIPILIH !!!


Cara yg simple & mudah Mia Liana..

Friday, March 22, 2013

Segmen: Tambah Folower by Marfie Dots

Assalammualaikum..

Click banner to JOIN


TAGS - RakyatSiber , Naaim , VPN , Yull 



Segmen ini berlangsung selama 2 bulan iaitu 22 Mac-20 Mei. Jom join!

Jom ramai-ramai sertai. Mudah je syarat-syaratnya.

  •  Wajib follow Blog Marfie Dots yang tak berapa cantik nie. (follow sini )
  •  Buat entry bertajuk '' Segmen: Tambah Folower by Marfie Dots"
  • Letak banner di atas di entri anda dan back link ke sini.
  • Anda boleh tag seberapa ramai rakan yang anda mahu.
  • Letak URL entri anda di ruangan komen di bawah dan bukan di shoutbox.
 rakyat siber

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Assalamualaikum .w.b.t

SENARAI PENAJA YANG SEMPOI!
|
|
II




TAGS - RakyatSiber , Naaim , Nao Mei , VPN , Yull 

  Satu Giveaway, 30 Penaja, 
56 Hadiah, Siapakah Yang Bertuah?


 Tarikh tutup untuk GA ini adalah pada 31hb Mac 2013


Thank Q for reading my Friends! Good luck untuk semua yang join!