Tuesday, January 15, 2013

Domain .my percuma




Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua



 kali ini kami akan memberikan lagi 2000 kuata secara percuma kepada mana-mana warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun terutama kepada blogger di Malaysia.



SYARAT UNTUK MENDAPATKAN DOMAIN FREE ADALAH

 "warga Malaysia yang berumur 18 sehingga 45 tahun "

Tips : anda boleh mendaftar atas nama abg , kakak, atau sedara2 ( jgn tipu sudaaaa )

-------------------   :-)--------------------


 1ST WARNING : JANGAN COPYCAT ARTIKEL INI MELAINKAN KREDIT DIBERI DAN TINGGALKAN LINK DI KOTAK COMMENT

1 . Wajib Follow Blog Dahulu , wajib tau. xbuat dosa ..hehe ( gurau je )  :))  .
(  Ruang Follower ada dibawah blog ini , ce scrool bawah )

KALAU TAK KISAH LIKE LA PAGE NI :
 


2. Masukkan Nama Domain anda  ( nama boleh mengikut nama blog asala anda / nama lain ). contoh pada gambar , selepas masukkan nama domain , sila tekan GO  ( widget ini ada pada sidebar blog ini , atas sekali )



3.  Anda akan dibawa ke website AsiaHost , Rujuk pada gambar , Tekan Check Availabilityk , bar loading akan keluar , Congratulation , _________ .my is available! itu bermakna nama domain anda dilulukan , jika tidak berjaya sila TUKAR nama domain lain , yang x berjaya tumungkin nama yang anda letak sudah dikebas orang.. ( 2 la lambat sangat )  hehehe

Di ruangan bayaran, pastikan tetap 1 year @ RM 20

Click button Click to Continue >>



4.  Anda akan dibawa ke page seterusnya .. Tick pada DNS Management (FREE).  Nameserver jgn usik ok ,



5. Di bahagian Review & Checkout ini.  Pastikan Domain Registration adalah nama url yang korang pilih. Kedua. Pastikan harganya RM 20. Dan pastikan korang dapat RM 20.00 One Time Discount yang mana membawa kepada Total Due RM 0.00. Dan total Recurring RM 20.00 Annually. 


6. Ini part yang penting  8-) anda dikehendaki mengisi " Your Details " .semua wajib isi kecuali company name . Pastikan maklumat yang diberikan adalah benar dan asli ( isi detail ni berpandukan i/c xpe ) 

Kesilapan akan membuatkan Permohonan anda tidak diterima :o



7. yang ni pon penting jugak , WAJIB diikut  ( kalau x ikut anda tidak akan mendapat domain free )
di kotak " Promotion code " sila isi code ini : belia 

* jangan CAPS LOCK

* jangan SPACE
* jangan Typo
* jangan xbuat pulak 

Payment method biarkan sahaja * bank transfer :d
Seterusnya , Tick  "I have read and agree to the Term of service " . Dan Akhir sekali tekan  "Complete Order "

SELESAI




8. Ni pon PENTING  , kalau dah buat tu COMMENT la sepatah dua ribu kata ..:d


9. Anda akan 3 emel drp " asianhost advance tech" . Tapi , belum cukup syarat lagi untuk dapatkan domain FREE 2..  ini kerana domain anda belum di approve oleh admin asianhost lagi.




Dalam masa 24-48 jam waktu bekerja ( mungkin lebih ), anda akan menerima 2 dari pihak admin 
 
10.   ni dia 2 emel bahawasanya domain anda telah diaprove dan berjaya! .(h) ( tepuk la siket )




DOMAIN INI FREE 1 TAHUN,  RENEW HANYA RM20 SETAHUN ( JIMAT 90% )

4 comments: