Friday, February 22, 2013

Followers limit Max



2 Last nights ago terbaca di SINI, an entry put up by sis +Farah Waheda Wahid about follow limit is actually about 300. It has caught my interest to look for more info on it... Betul ke? Kita cuma boleh follow 300 blog sahaja and not more than that?
First, saya pergi ke Dashboard and then find the button untuk Manage Reading List dekat sebelah hujung kanan reading list saya (gambar seperti mechanical tyre dalam jam tu... )... bila dah tekan I got to know that actually for the moment saya dah follow 400 blog dah.  Hurm...it doesn't seems to be an issue here I guess... Proof? Sila tengok gambar dekat bawah ni...
Dengan jayanya setakat ini dah 400 blog yang saya follow
Seriously, pernah timbul issue yang saya cuma boleh follow 300 blog sahaja dan x boleh terlebih satu pun setakat ni... And logically saya fikir, kalau ada blogger boleh mempunyai seramai lebih dari 300 follower jadi x mustahil kalau blogger itu juga boleh follow blog orang lain lebih dari 300 blog. And bagi menjawab persoalan dan juga kerisauan adik comel +Nurfaezah Abdullah, dengan rela hati dan berminat nak tau lebih lanjut pasal masalah ni, saya pun macam biasa buat consultation dengan Cik Google ye all kawan2
Hopping punya hopping... from one site to another... saya jumpa jawapan di SINI dan juga SINI.

Versi Pertama

Kenapa kalian just boleh follow 300 blog aja dan kenapa x boleh lebih? Nak tahu sebab apa? Sebab kalian guna widget follower yang comel2 tu. Widget macam mana? Widget macam gambar kat bawah ni... 
Dikatakan kalau uols letak widget macam tu, had orang boleh follow 300 sahaja. 
Versi Kedua

Dikatakan bahawa memang x boleh follow lebih dari 300 kalau follow melalui Dashboard tetapi kena tekan butang follower and follow. (saya kurang jelas sikit dengan explanation yang macam ni).
Tapi, solutionnya... both suggest gunakan widget ini yang sememangnya dah sedia ada di Blogger Gadget... 
Hurmm... saya belum pernah menghadapi kesulitan untuk follow sesiapa buat setakat ni, melainkan kalau saya memang x jumpa butang follow tu... ^_^ dan x pasti sama ada uols yang lain2 ada mengalami masalah yang sama seperti ini... However, I hope that this entry would be able to help x banyak sikit pun kay? Cheers...


5 comments: