Sabtu, 11 Mei 2013

Penyebab Wanita Sering Marah

 
Wanita Sering Marah Wanita kelihatan sering marah-marah, kali ini ada Punca Wanita Sering Marah.
Yang mungkin boleh menambah wawasan tentang wanita.
Sebuah survey di Amerika menyebutkan, wanita yang kurang tidur di malam hari lebih mudah marah dan cenderung stres saat bangun di pagi hari.
Survey yang dilakukan oleh Duke University Amerika Syarikat ini menyebutkan, wanita akan lebih mudah marah berbanding lelaki saat bangun tidur jika sering begadang. Ini merujuk kepada hasil kajian sebelumnya bahawa wanita memerlukan jam tidur lebih banyak daripada lelaki.
Penyebab Wanita Sering Marah
Penyebab Wanita Sering Marah
Diduga penyebabnya adalah susunan hromonal yang berbeza antara lelaki dan wanita, sehingga wanita memerlukan lebih banyak masa untuk mengendalikan keseimbangan hormonnya daripada lelaki.
Kebiasaan begadang dan kurang tidur juga meletakkan wanita pada risiko penyakit jantung, kemurungan, dan gangguan mental, seperti dikutip cbsnews.
Michael Breus, selaku wakil dari Duke University mendedahkan, wanita akan mengalami kemurungan dan menjadi pemarah di pagi hari saat tidak mendapatkan jam tidur yang mencukupi. Dan saat mereka bangun tidur, akan memberikan kesan yang dramatik, seperti marah, stres, dan lebih sensitif.